Κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά στο τηγάνι

<p><span>Σας προτείνουμε νόστιμο κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά στο τηγάνι.</span></p>
<p><strong>Υλικά</strong><br /><br /><span>3 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλους κύβους</span><br /><span>3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο</span><br /><span>2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες</span><br /><span>1 κρεμμύδι, κομμένο</span><span class="text_exposed_show"><br />1 φλ. ρύζι μπασμάτι<br />3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες<br />1 κ.γ. ζάχαρη<br />1 φλ. αρακά<br />1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο<br />αλάτι<br />πιπέρι<br /><br /><strong>Εκτέλεση</strong><br /><br />Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μαζί με τις πιπεριές και το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.Προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Σβήνουμε με την ντομάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι και τον αρακά. Οσο μαγειρεύεται το φαγητό έχουμε το νου μας μήπως χρειαστεί λίγο παραπάνω νεράκι. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα προσθέσουμε πάνω από 1 σφηνάκι. Μαγειρεύουμε, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, σκεπασμένο με το καπάκι.<br />Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.</span></p>

Σχετικά άρθρα