Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Νέα φοροκαταιγίδα ετοιμάζει η κυβέρνηση για όλα τα ακίνητα
Νέα φοροκαταιγίδα ετοιμάζει η κυβέρνηση  για όλα τα ακίνητα thumbnail

Νέα φοροκαταιγίδα ετοιμάζει η κυβέρνηση για όλα τα ακίνητα

Νέο φοροκαταιγίδα ετοιμάζεται να πέσει στα κεφάλια των ιδιοκτητών ακινήτων αφού το οικονομικό επιτελείο θέλει να εισπράξει από το νέο φόρο ακινήτων 2,9 δισ. με αποτέλεσμα οι εξαιρέσεις και οι απαλλαγές πληρωμής τους θα είναι ελάχιστες. Αυτοί που φαίνεται να γλιτώνουν προς το παρόν το νέο χαράτσι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι.


Τα κριτήρια απαλλαγής


Οπως αναφέρουν και ΤΑ ΝΕΑ δεν θα πληρώνουν για την πρώτη κατοικία και μόνο εφόσον κατοικούν σε αυτή οι μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι που έχουν λάβει βοήθημα τουλάχιστον έξι μήνες και έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.


Παράλληλα η κατοικία αυτή δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 120 ευρώ ή τα 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό σε αντικειμενική αξία.


Σε αντίθετη περίπτωση ακόμη και αυτοί οι άνεργοι θα πληρώνουν το νέο φόρο ακινήτων, ενώ και όσοι έχουν εξοχικές κατοικίες ή οικόπεδα ή αγροτεμάχια θα πληρώσουν το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.


Αγνωστο παραμένει ακόμα τι θα γίνει με τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα καθώς δεν έχουν τεθεί ακόμα εισοδηματικά κριτήρια, όπως για παράδειγμα οι άγαμοι με εισόδημα ως 6.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα 8.000 που σήμερα έχουν κάποιες διευκολύνσεις μπορεί να πληρώσουν κανονικά το νέο χαράτσι.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X