Αρχική / Άγνωστοι παράγοντες που αυξάνουν την μυωπία σου
Άγνωστοι παράγοντες που αυξάνουν την μυωπία σου thumbnail

Άγνωστοι παράγοντες που αυξάνουν την μυωπία σου

Οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από τη μυωπία έχουν αυτό που ονομάζεται διαθλαστικό σφάλμα και η μακρινή όρασή τους είναι ιδιαίτερα δυσχερής. Ακτίνες φωτός των εικόνων επικεντρώνονται μπροστά από τον αμφιβληστροειδή, το φωτοευαίσθητο τμήμα του ματιού, και όχι απευθείας πάνω στον αμφιβληστροειδή, προκαλώντας θολή όραση. Η μυωπία παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια. Εάν ένας από τους γονείς σας είναι μύωπας τότε έχετε πιθανότητες να εμφανίσετε μυωπία ενώ αν έχουν και δύο τότε έχετε ακόμα περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης. Συνήθως εμφανίζεται στην παιδική ηλικία και μπορεί να επιδεινωθεί από διάφορους παράγοντες όπως:


Εργασία σε υπολογιστή


Χρήση smartphones


Πολλές ώρες στην τηλεόραση


Η τηλεόραση βρίσκεται σε πολύ κοντινό σημείο


Ποιά είναι τα συμπτώματα της μυωπίας;


Οι άνθρωποι που έχουν μυωπία συχνά παραπονούνται για πονοκεφάλους, κούραση των ματιών, στραβισμό, κόπωση κατά την οδήγηση και κατά την διεξαγωγή κάποιου αθλήματος. Οι γονείς θα πρέπει να εξετάζουν σοβαρά την ηλικία κατά την οποία δίνουν στα παιδιά τους ένα smartphone ή  ένα ipad.


Θεραπείες


Οι άνθρωποι με μυωπία συνήθως είναι σε θέση να δουν λίγο καλύτερα από αυτούς που έχουν στραβισμό. Αυτό προκαλείται από την διαφορετική ποσότητα του φωτός που διαθλάται στα μάτια. Όλες οι θεραπείες για μυωπία έχουν  τον ίδιο στόχο. Τόσο τα γυαλιά οράσεως, όσο οι φακοί επαφής και οι διαφορετικές χειρουργικές επεμβάσεις έχουν όλα  στόχο της τη διόρθωση αυτού του σφάλματος διάθλασης. Τα γυαλιά οράσεως και οι φακοί επαφής είναι συνήθως τα πρώτα μέτρα που  χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της μυωπίας. Ανάλογα με το βαθμό της μυωπίας, άλλες τεχνικές όπως το laser , ή LASIK χειρουργική επέμβαση ματιών, είναι η πιο δημοφιλής χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της μυωπίας. Nέες θεραπείες και κλινικές μελέτες  αναπτύσσονται για τη διόρθωση της μυωπίας. Με την πρόοδο της τεχνολογίας και της ιατρικής, η καλύτερη θεραπεία για κάθε άτομο με μυωπία είναι εφικτή.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X