Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Αισθάνεσαι συνέχεια κουρασμένη;Δες τι μπορεί να συμβαίνει στην υγεία σου
Αισθάνεσαι συνέχεια κουρασμένη;Δες τι μπορεί να συμβαίνει στην υγεία σου thumbnail

Αισθάνεσαι συνέχεια κουρασμένη;Δες τι μπορεί να συμβαίνει στην υγεία σου

Ο έντονος τρόπος ζωής οδηγεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να διαμαρτύρονται για έντονη κόπωση. Πότε όμως κάποιος θα πρέπει να ανησυχήσει; Συνήθως μια εξέταση αίματος  μπορεί να αποκλείσει μια ιατρική αιτία , όπως η αναιμία ή υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα . Όντας υπέρβαροι ή λιποβαρείς  μπορεί να αισθάνεστε ιδιαίτερη κόπωση καθώς το σώμα σας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα από το φυσιολογικό για να κάνει τις καθημερινές δραστηριότητες . Αν είστε  λιποβαρής , θα έχετε λιγότερη μυϊκή δύναμη , και μπορεί να αισθανθείτε κούραση πιο γρήγορα .


Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, τις πρώτες 12 εβδομάδες μπορεί να αισθάνεστε κούραση και εξάντληση. Ένας άλλος βασικός λόγος είναι το άγχος , το οποίο μπορεί να προκαλέσει αϋπνία και με τη σειρά του να οδηγήσει σε επίμονη κόπωση . Μια έρευνα από το Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας διαπίστωσε ότι σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού  στερείται ύπνου , συχνά λόγω της εργασίας και λόγω οικονομικών δυσκολιών. Οι ανησυχίες, οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινής ζωής αλλά ακόμη και θετικά γεγονότα όπως μια μετακόμιση ή ένας γάμος μπορεί να σας οδηγήσουν σε έντονη κόπωση. Από την άλλη ακόμη και κάποιο συναισθηματικό σοκ , όπως μια κακή είδηση , το πένθος ή η διάλυση μιας σχέσης.


Αιτίες της κούρασης


Η κούραση μπορεί συχνά να αποδοθεί σε παράγοντες του τρόπου ζωής , όπως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ , ή η κακή διατροφή. Επίσης, εάν έχετε ένα διαταραγμένο πρόγραμμα ύπνου για παράδειγμα, εάν δουλεύετε το βράδυ, έχετε μικρά παιδιά (και δεν κοιμάστε καλά τα βράδια) ,  θα αισθάνεστε κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας .


Πώς να την αντιμετωπίσετε


Μπορεί να είναι κοινό και συνηθισμένο στους περισσότερους ανθρώπους να αισθάνονται κουρασμένοι όλη την ώρα , αλλά δεν είναι κάτι φυσιολογικό . Εάν ανησυχείτε , θα πρέπει να επισκεφθείτε  το γιατρό σας για συμβουλές και για να αποκλείσετε τυχόν ιατρικούς παράγοντες οι οποίοι μπορεί να συμβάλλουν στην κόπωση.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X