Το δικό σας ερώτημα: Δεν έχω εμπιστοσύνη στους άνδρες… Φταίει η σχέση που είχα με τον πατέρα μου;

Όταν ήμουν 13 ετών, ο πατέρας μου έφυγε από το σπίτι και δεν ξαναγύρισε. Ήμουν πολύ θυμωμένη για χρόνια μαζί του. Φέτος όμως, αποφάσισα να τον συγχωρήσω και να το αφήσω στο παρελθόν γιατί με πονούσε πολύ.

Το θέμα μου είναι πως είμαι καχύποπτη με τους άνδρες, δεν τους έχω εμπιστοσύνη και καταλήγω να ζητάω την επιβεβαίωση. Θα ήθελα να σταματήσω να το κάνω αυτό αλλά δεν ξέρω πώς. Έχετε να μου προτείνετε κάτι; Μήπως ευθύνεται και κάποιος άλλος λόγος που το κάνω αυτό;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ψυχολόγος – Ψυχοδραματίστρια Σοφία Κουφοπούλου

Αρχικά αναρωτιέμαι τι σημαίνει ότι «άφησα ένα θέμα που με απασχολεί στο παρελθόν». Φαντάζομαι ίσως εννοείτε ότι έχετε δώσει κάποιες απαντήσεις στον εαυτό σας και ότι έχει μαλακώσει ο πόνος που νιώθατε.

Η σχέση με τους γονείς είτε είναι στη ζωή μας είτε όχι, είναι μια διαρκής διαδικασία μέσα μας, δηλαδή πώς εμείς τοποθετούμε τους γονείς στη ψυχή μας. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ποιος είναι ο λόγος που δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τους άντρες.

Δεν υπάρxουν κανόνες ή συμβουλές για να αλλάξουμε μια σκέψη

Και φυσικά το να αλλάξουμε μια σκέψη, ένα συναίσθημα ή μια συμπεριφορά μας χρειάζεται προσπάθεια και δυστυχώς, δεν υπάρχουν κανόνες ή συμβουλές καθώς ο καθένας βρίσκει το δικό του μοναδικό τρόπο να διαχειριστεί τις συνθήκες που τον απασχολούν.

Θα σας βοηθούσε σε αυτή την εσωτερική αναζήτηση μια προσωπική επαφή με ψυχολόγο ώστε μαζί να ανακαλύψετε περισσότερα κομμάτια του εαυτού σας και να διαχειριστείτε αυτό που σας απασχολεί με τον πιο κατάλληλο τρόπο για εσάς.

Σοφία Κουφοπούλου
Ψυχολόγος – Ψυχοδραματίστρια
6947834889
drasipsyhis.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Ξέρω ότι ο πατέρας μου απατάει τη μητέρα μου… Πώς να της το πω;»

«Ο πατέρας μου πέθανε και η μητέρα μου είναι χάλια. Πώς θα την βοηθήσω;»

Σχετικά άρθρα