Κοτόπουλο σχάρας μαριναρισμένο

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά  </strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Μπούτια κοτόπουλο: 6 μέτρια </span><br /><span style="font-size: small;">Σάλτσα σόγιας: 3/4 κούπας </span><br /><span style="font-size: small;">Καστανή Ζάχαρη: 1/4 κούπας </span><br /><span style="font-size: small;">Τριμμένο τζίντζερ: 2 κουταλιές σούπας <span class="text_exposed_show"><br />Τριμμένο σκόρδο: 4 σκελίδες <br /><strong></strong></span></span></p>
<p><span class="text_exposed_show" style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<p><span class="text_exposed_show" style="font-size: small;">Ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ. Χωρίζετε τα μπούτια σε 2 κομμάτια και τα βάζετε σε μπολ. Περιχύνετε με την μαρινάδα, σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο για 1 – 8 ώρες. Βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο, περίπου μισή ώρα πριν το ψήσετε. Ετοιμάζετε κάρβουνα (μέτρια ένταση) ή ζεσταίνετε το γκριλ. Βάζετε την σχάρα να κάψει. Βγάζετε το κοτόπουλο από την μαρινάδα και τα βάζετε στη σχάρα. Την μαρινάδα την κρατάτε και αφήφετε το κοτόπουλο όσο ψήνετε, με πινέλο σιλικόνης (ή άλλο με τρίχες ανθεκτηκές στη ζέστη). Γυρίζετε το κοτόπουλο τακτικά για να μην αρπάξει και το αλείφετε επίσης τακτικά με την μαρινάδα που έμεινε στο μπολ. Το ψήνετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά, περίπου 40 λεπτά. Βγάζετε από την φωτιά και σερβίρετε αμέσως.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Μαριναρισμένο σε γλυκόξινη μαρινάδα, που θυμίζει έντονα τεριγιάκι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/174847/solomos-marinarismenos-me-oyiski" target="_blank">Σολομός μαριναρισμένος με ουίσκι</a></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/136505/gourmet-sparaggia-me-marinarismeno-kremmydi" target="_blank">Gourmet Σπαράγγια με μαριναρισμένο κρεμμύδι</a></span></p>

Σχετικά άρθρα