Κις Λοραίν Μανιταριών

<p><span>Σας προτείνουμε μία υπέροχη και πανεύκολη κις λοραίν για αρχάριους χρήστες της κουζίνας. Για ανθρώπους που θέλουν όμορφες γεύσεις, αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους και θέλουν να απολαύσουν απαιτητικές γεύσεις.</span></p>
<p><br /><strong>Υλικά</strong></p>
<p><br /><span>Ζύμη για τάρτες</span><br /><span>2 κ.σ. ελαιόλαδο</span><br /><span>2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες</span><span class="text_exposed_show"><br />500 γρ. διαφόρων ειδών μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες<br />1/2 φλ. γάλα<br />1/2 φλ. κρέμα γάλακτος<br />3 μεγάλα αβγά<br />Λίγο μοσχοκάρυδο<br />Αλάτι<br />Φρεσκοτριμμένο πιπέρι<br />1,5 φλ. τριμμένη γραβιέρα<br /></span></p>
<p><span class="text_exposed_show"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<p><span class="text_exposed_show">Προθερμαίνουμε το φούρνο. Αλείφουμε σε ένα στρογγυλό πυρέξ λίγο βούτυρο κι από πάνω στρώνουμε καλά τη ζύμη, φροντίζοντας να σκεπάζει και τα πλαϊνά τοιχώματα. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας για λίγο μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά και τα μανιτάρια αποκτήσουν ένα σκούρο χρυσοκαφέ χρώμα, περίπου δηλαδή σε ένα 10λεπτο, είναι έτοιμα και τα αφαιρούμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μισό από το μείγμα πάνω στη ζύμη και απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί και στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω. Πασπαλίζουμε και με το υπόλοιπο τυρί. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε πάνω από την τελευταία στρώση τυριού και μεταφέρουμε στο φούρνο, ψήνοντας μέχρι να πήξει στο κέντρο, 30-35 λεπτά.</span></p>

Σχετικά άρθρα