Αρχική / Ψυχολογία / Άγχος / Πρώτη μέρα στη δουλειά και έχω πολύ άγχος. Τι να κάνω;
Πρώτη μέρα στη δουλειά και έχω πολύ άγχος. Τι να κάνω;  thumbnail

Πρώτη μέρα στη δουλειά και έχω πολύ άγχος. Τι να κάνω;

                 


Καλησπερα


Αυτό που που μου προέκυψε έγινε σήμερα και αύριο πρέπει να είμαι στο ραντεβού μου. Είμαι 31 χρονών και για πολλά χρόνια ψάχνω για δουλειά- έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που δούλευα και όσο και να ‘ναι μου έχει δημιουργήσει μέσα μου στρες να το πω άγχος; Δε ξέρω.


Αυτήν τη δουλειά την είχα κάνει πιτσιρίκος πριν13 χρόνια και το τέλος της με άφησε απογοητευμένο. Είναι μοίρασμα φυλλαδίων και όπως λέει ο λαός η δουλειά δεν είναι ντροπή όταν το θυμάμαι έχω και καλές και κακές αναμνήσεις. Οι καλές είναι ότι φυσικά στο τέλος πληρωνόμουνα. Έχω άχχος γιατι δε ξέρω τι θα βρω εκεί αύριο και δε θέλω να την πατήσω όπως τότε που ήμουν μικρός και άμυαλος δειλός, σημασία δεν έχει ότι την πάτησα σαν ψάρι μέσα στο δύχτι γιατί δεν πήρε η μπάλα μόνο εμένα αλλά και άλλους, τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος. Γιατί πολύ απλά άκουγα και ακόμα ακούω τους άλλους είτε είναι δουλειά είτε είναι οικογένεια είτε φίλοι.


Δεν ξέρω πως το λένε οι ψυχολόγοι αλλά δεν το έχω… Κάτι ακόμα θέλω να μάθω που γίνονται συναντήσεις που να υπάρχουν πολλά άτομα να μοιράζονται τα προβλήματά τους μαζί με ψυχολόγους. Ξέρετε, για εξαρτημένους πχ από ναρκωτικά, τζόγο…Χρειάζομαι κάποιον να με ακούσει γιατί έχω πολλές απορίες και θέλω να μιλήσω σε κάποιον για όλα όσα έχω δει και έχω ακούσει είτε σε κοινωνικό είτε σε προσωπικό επίπεδο μέχρι τώρα.


Αγαπητέ αναγνώστη. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις ομάδες ψυχολογικής στήριξης  που πρόκειται να διοργανώσει το boro.gr σε συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες και επιστημονικούς φορείς. Το ερώτημά σας το απευθύναμε στον συνεργάτη μας, ψυχίατρο κύριο Γεώργιο Φλώρο.Ο αναγνώστης μας αντιμετωπίζει κάποια θέματα προσωπικότητας. Αναζητεί μια βοήθεια μέσα από μια ομάδα  προσωπικής ανάπτυξης και διερεύνησης της προσωπικότητας. Δεν γνωρίζουμε που ακριβώς μένει για να είμαστε συγκεκριμένοι αλλά καλό θα ήταν να ρωτήσει στο δήμο της περιοχής του για να ενημερωθεί για τα δημοτικά κέντρα ψυχικής υγείας αλλά και άλλες δημοτικές δομές που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες. Ακόμα και ομαδική ψυχοθεραπεία μπορεί να γίνεται εκεί. Όντως  ένας ειδικός μπορεί να βάλει τη σκέψη του σε μια σειρά και να τον βοηθήσει να καταλάβει που βρίσκεται στο σήμερα και τι θέλει να πραγματοποιήσει εις το εξής.


Για εξαρτήσεις σχετικές με τα ναρκωτικά αλλά και με τον τζόγο θα πρέπει να απευθυνθεί στο ΚΕΘΕΑ της περιοχής που μένει. Εκεί θα τον ενημερώσουν για σχετικές ομάδες στήριξης που τρέχουν. Επίσης και στον ΟΚΑΝΑ λειτουργούν ανάλογα προγράμματα αλλά και γραμμές στήριξης.


Και βέβαια ας μη ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στο άγχος που βιώνει για την δουλειά. Όταν έχουμε αρνητικές σκέψεις πρέπει να σκεφτόμαστε επίσης ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που έγινε στο παρελθόν. Και βέβαια ότι έχει γίνει στο παρελθόν δεν είναι αναγκαστικό ότι θα ξαναγίνει και στο μέλλον. Σε κάθε αρνητική εμπειρία πρέπει να σκεφτόμαστε λογικά, το τι κάναμε εμείς τότε και τι πρέπει να κάνουμε τώρα. Μόνο τη δική μας συμπεριφορά μπορούμε να ελέγξουμε όχι το τι θα κάνουν οι άλλοι και μόνο μέσα από αυτά που εμείς κάνουμε μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα στη ζωή μας. Ας σκεφτεί ο αναγνώστης πώς πρέπει να αντιδράσει διαφορετικά αυτή τη φορά για να έχει καλό αποτέλεσμα και όλα θα αλλάξουν στην πορεία. Και αν έγιναν λάθη στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι αυτά θα επαναληφθούν. Καλό είναι να αξιοποιούμε όμως αυτές τις παλιές εμπειρίες για να διορθώνουμε το παρόν μας. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X