Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η πείνα θερίζει στη Θεσσαλονίκη
Η πείνα θερίζει στη Θεσσαλονίκη  thumbnail

Η πείνα θερίζει στη Θεσσαλονίκη

Μόλις σε τρία χρόνια ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετέχουν στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως έχει πενταπλασιαστεί. «Η κοινωνία της δυτικής Θεσσαλονίκης δεν αντέχει άλλο. Η κρίση έχει γονατίσει τους πολίτες, τους οδηγεί στην εξαθλίωση και την πείνα. Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι καταφεύγουν στους ναούς για ένα πιάτο φαγητό. Έρχονται και ζητούν χρήματα για να πληρώσουν το ρεύμα ή το ενοίκιο. Η εκκλησία απλώνει το χέρι να τους βοηθήσει με όσα διαθέτει» τονίζει στην εφημερίδα «δημοκρατία» ο πατέρας Στέφανος Βασιλείου, υπεύθυνος του φιλόπτωχου ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.


Τα στοιχεία της μητρόπολης για τον αριθμό των ανθρώπων που συμμετέχουν στα συσσίτια συγκλονίζουν. Τον Δεκέμβριο του 2010 σιτίζονται 1.387 άτομα, τον Δεκέμβριο του 2011 συνολικά 2.445 και το 2012 σιτίζονταν 5.248 άτομα. Τον Μάιο του 2013 ο αριθμός εκτοξεύτηκε στους 6.249 ανθρώπους.


enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X