Αρχική / Ψυχολογία / Οικονομική κρίση / Πώς αντιμετωπίζουμε την απελπισία από τα χρέη;
Πώς αντιμετωπίζουμε την απελπισία από τα χρέη;  thumbnail

Πώς αντιμετωπίζουμε την απελπισία από τα χρέη;

Αναγνώστριά μας  ζητά τη συμβουλή των ειδικών αμς για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει:


Ο σύζυγος μου εχει αρκετά σημάδια που με ανησυχούν για αυτοκτονία, δεν θέλει ομως με κανένα τρόπο να παει σε ειδικό πως πρεπει να το χειριστούμεεχουμε εξαντλήσει κάθε προσπάθεια και δεν εχουμε κανένα αποτέλασμα ειναι ελευθερος επαγγελματίας και εχουμε πνιγεί στα χρέη μπορείτε να καταλάβετε την ψυχολογικη κατάσταση που βρίσκεται και αυτο συμβαίνει για πρώτη φορά στη ζωη του και κατά διαστήματα μας λέει δεν ειναι τίποτα ενα φυσιγγι ειναι σας παρακαλώ αν μπορείται πειτε μου τι μπορώ να κάνω σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. 


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχίατρο, Γεώργιο Φλώρο  Αυτό που θα συνιστούσα στην αναγνώστρια είναι να απευθυνθεί άμεσα στην μη κυβερνητική οργάνωση Κλίμακα η οποία λειτουργεί και μια συμβουλευτική γραμμή ενημέρωσης για την αυτοκτονία το 1034. Έχουν μεγάλη εμπειρία στον χειρισμό τέτοιων δύσκολων καταστάσεων ακόμα και των περιπτώσεων όπου ένας άνθρωπος δεν αναγνωρίζει για οποιοδήποτε λόγο την κρισιμότητα μιας κατάστασης που βιώνει. Από κει και πέρα, δεν γνωρίζουμε αναλυτικά τι έχουν δοκιμάσει και τι όχι για να πειστεί να ζητήσει τη βοήθεια ειδικού.Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχίατρο, κύριο Γεώργιο Φλώρο.


Κάτι που αξίζει να πούμε πάντως να τονίσουμε είναι ότι το προφίλ ενός άνδρα που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες τις οικονομικές και δεν μπορεί είναι αρκετά δύσκολο να αποδεχτεί την ανάγκη για βοήθεια από άλλες περιπτώσεις. Η προτροπή για επίσκεψη σε ειδικό θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μην «θιγεί» αυτό το άτομο. Δεν πρέπει να του δώσουμε να καταλάβει ότι πρέπει να πάει σε ειδικό επειδή δεν μπορεί να τα καταφέρει. Αντίθετα, ίσως είναι προτιμότερο να δώσουμε σε ένα άτομο να καταλάβει τα οφέλη μιας τέτοιας επίσκεψης, ότι θα βρουν από κοινού έναν τρόπο σκέψης που θα βοηθήσει και θα είναι αποτελεσματικός.


Ας μιλήσει και η ίδια με έναν ειδικό ψυχικής υγείας ή μια μονάδα ψυχικής υγείας ή έναν φορέα όπως η κλίμακα για να μελετήσουν από κοινού τον τρόπο χειρισμού. Πάντα υπάρχει ένας τρόπος ακόμα και αν είναι δύσκολη η προσέγγιση του ατόμου που πρέπει να βοηθηθεί. Να μην απελπιστεί αλλά να αναζητήσει την κατάλληλη βοήθεια από ειδικό ψυχικής υγείας για να βοηθήσει τον άνδρα της και την οικογένειά της. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X