Αρχική / Διάφορα (old articles) / Γυμναστική στο γραφείο για τους Αμερικανούς!
 Γυμναστική στο γραφείο για τους Αμερικανούς! thumbnail

Γυμναστική στο γραφείο για τους Αμερικανούς!

Ποιος τρέχει στο γυμναστήριο μετά από ατελείωτες ώρες στο γραφείο. Οι εργαζόμενοι που είναι καθηλωμένοι σε μία καρέκλα έχασαν το άλλοθί τους. Τώρα οι Αμερικανοί φέρνουν το γυμναστήριο στον εργασιακό χώρο. Αλλά όχι σε κάποιο ξεχωριστό δωμάτιο.


Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στη χώρα τροποποιούν τα γραφεία τους. Διάδρομοι και ποδήλατα τοποθετούνται στο χώρο που δουλεύουν οι εργαζόμενοι, ώστε να μπορούν να γυμνάζονται την ώρα που γράφουν στον υπολογιστή, μιλάνε στο τηλέφωνο ή συμμετέχουν σε κάποιο μίτινγκ. Ακόμη και για αυτούς που βαριούνται να κουνηθούν υπάρχει λύση. Εχουν αντικαταστήσει τις καρέκλες γραφείου με τεράστιες μπάλες άσκησης, προκειμένου οι υπάλληλοι να γυμνάζονται εν αγνοία τους όσο κάθονται σε αυτές.


«Είμαι στο γραφείο όλη την ημέρα. Είναι καλό να έχω την εναλλακτική να γυμνάζομαι όσο κάνω πράγματα για το γραφείο. Αισθάνομαι καλύτερα, σκέφτομαι πιο καθαρά», λέει ένας από τους εργαζόμενους επιχείρησης που έχει κάνει αυτές τις αλλαγές.


Οι διάδρομοι είναι σχεδιασμένοι έτσι να λειτουργούν σε χαμηλές ταχύτητες, προκειμένου να ανεβάζουν τους καρδιακούς παλμούς, αλλά όχι σε σημείο που θα νιώσει άσχημα ο εργαζόμενος ή θα του αποσπάσει την προσοχή.


Ολα αυτά καθώς πλέον οι εταιρείες παίρνουν στα σοβαρά τις έρευνες για τους κινδύνους της καθιστικής ζωής και θέλουν να βοηθήσουν τους εργαζομένους να χάσουν βάρος, να είναι υγιείς και να αποβάλλουν το στρες, κάτι που τους κάνει πιο αποδοτικούς και στη δουλειά τους.


 


ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X