Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ποιοι είναι οι πιο εργατικοί λαοί στην Ευρώπη; Δείτε που είναι η Ελλάδα
Ποιοι είναι οι πιο εργατικοί λαοί στην Ευρώπη; Δείτε που είναι η Ελλάδα  thumbnail

Ποιοι είναι οι πιο εργατικοί λαοί στην Ευρώπη; Δείτε που είναι η Ελλάδα

Στη δημοσιότητα έχει βγει η έρευνα της Eiro η οποία καταγράφει τις ώρες που εργάζονται οι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης στην Ευρωπαϊκη Ενωση για την χρονιά 2012-2013. Η μεγαλύτερη έκπληξη σε αυτή την έρευνα, είναι πως οι Φινλανδοί οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν ασκήσει σκληρή κριτική κυρίως κατά του ευρωπαϊκού Νότου, είναι οι τελευταίοι στη λίστα.
Οπως προκύπτει από την έρευνα, ο πιο εργατικός λαός της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι η Ρουμανία, όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν 41,2 ώρες την εβδομάδα. Δεύτερο στη λίστα είναι του Λουξεμβούργο, όπου ο μέσος όρος εργασίας ανά εβδομάδα είναι 41,1 ώρες. Ακολουθούν η Μεγάλη Βρετανία με 40,8 ώρες, η Γερμανία με 40,5 ώρες, η Κροατία και η Κύπρος με 40,3 ώρες από κοινού και η Βουλγαρία με 40,2 ώρες. Η Ελλάδα, βρίσκεται στην 8η θέση με μέσο όρο 40 ώρες την εβδομάδα.


Οι…τεμπέληδες Ευρωπαίοι, είναι οι Ιταλοί με 38 ώρες εργασίας την εβδομάδα, οι Γάλλοι με 37,9 ώρες την εβδομάδα και "σκληροί" Φινλανδοί με 37,6 ώρες την εβδομάδα, περίπου δυόμιση ώρες λιγότερες από τους Ελληνες και 3,6 ώρες λιγότερες από τους Ρουμάνους


Αναλυτικά το γράφημα με τις ώρες εργασίας:

Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X