Αρχική / Παιδί / Ιδέες: Πώς να οργανώσετε το παιδικό γραφείο [εικόνες]
Ιδέες: Πώς να οργανώσετε το παιδικό γραφείο [εικόνες] thumbnail

Ιδέες: Πώς να οργανώσετε το παιδικό γραφείο [εικόνες]

Τα μαθήματα άρχισαν και οι μικροί μαθητές χρειάζονται ένα χώρο για να οργανώσουν τη μελέτη τους. Ιδανικά, ο χώρος αυτός θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα δωμάτιο όπου το παιδί μπορεί να απομονωθεί και να συγκεντρωθεί, όπως στο υπνοδωμάτιό του, και όχι σε ένα «πολυσύχναστο» μέρος του σπιτιού, όπως η κουζίνα ή το σαλόνι.

Τα αντικείμενα που θα χρειαστείτε είναι:

Το γραφείο
Ένα απλό γραφείο ή ακόμα κι ένα άνετο τραπέζι είναι ό,τι χρειάζονται οι μαθητές του δημοτικού. Φροντίστε μόνο να είναιαρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τα τετράδια, τα βιβλία, τα μολύβια και ό,τι άλλο χρησιμοποιεί το παιδί όταν διαβάζει. 


Εάν ο χώρος που διαθέτετε είναι μικρός, μια καλή λύση είναι να προσαρμόσετε κάτω από ένα ράφι ή μόνο του στον τοίχο έναπτυσσόμενο τραπέζι που μπορεί, όταν το παιδί τελειώνει τη μελέτη του, να αναδιπλώνεται και να σας αφήνει το χώρο ελεύθερο. Το φωτιστικό
Ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητος για ξεκούραστο διάβασμα. Εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τοποθετήστε το γραφείο του παιδιού σε έναν πολύ καλά φωτιζόμενο χώρο, όπως για παράδειγμα, κάτω από το παράθυρο ή δεξιά από τη μπαλκονόπορτα. 

Ακόμα κι έτσι όμως, θα πρέπει να προμηθευτείτε και έναφωτιστικό γραφείου με δέσμη φωτός την οποία να μπορεί το παιδί να κατευθύνει προς την κατεύθυνση που θέλει. 

Η καρέκλα
Μια εργονομική καρέκλα γραφείου σίγουρα δείχνει πολύ αναπαυτική και ιδανική για μελέτη. Ωστόσο, στις μικρές τάξεις που το παιδί δεν χρειάζεται να κάθεται ατελείωτες ώρες στο γραφείο του για να ολοκληρώσει τα μαθήματά του, δεν υπάρχει λόγος να επενδύσετε σε μια ακριβή καρέκλα. Μια απλή αρκεί -πόσο μάλλον εάν «θυμίζει» σχολείο!


Θήκες για τα αξεσουάρ
Εάν θέλετε να υπάρχει πάντα τάξη και οργάνωση στο γραφείο του, θα πρέπει όλα τα μικροαντικείμενα (μολύβια, ξύστρες, μαρκαδόροι, συνδετήρες κ.λπ.) να είναι τοποθετημένα μέσα σεσυρτάριακουτιάθήκες ή καλαθάκια, ώστε να μην πιάνουν πολύ χώρο και να μην δημιουργούν την αίσθηση της ακαταστασίας, πεταμένα από 'δω κι από 'κει. 

Tip: Βάλτε μερικά από τα πράγματα λίγο πιο μακριά από το γραφείο σε ένα ράφι ή ντουλάπι. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που όταν μελετούν χρειάζεται να κινηθούν σε περισσότερες από μία περιοχές αντιλαμβάνονται καλύτερα και ευκολότερα αυτό που πρέπει να μάθουν. 


Ένα ρολόι

Εάν διαπιστώνετε ότι το παιδί σας ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από τις εργασίες του όταν κάθεται να διαβάσει, δοκιμάστε το ακόλουθο τρικ: Βάλτε ένα ρολόι στο γραφείο του και ορίστε ένα χρονικό όριο στο οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει για παράδειγμα την άσκηση της γραμματικής ή τα μαθηματικά. 

Πολλά παιδιά χρειάζονται να έχουν άμεση αντίληψη του χρόνου όταν διαβάζουν. Άλλα πάλι αγχώνονται βλέποντας τους δείκτες να κινούνται. Εσείς ξέρετε τι είναι καλύτερο για το δικό σας. 

ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ -ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ
Εάν τα παιδιά σας έχουν το ίδιο υπνοδωμάτιο, προτιμήστε ναχωρίσετε με κάποιο τρόπο τα γραφεία τους ώστε να είναι σχετικά απομονωμένα όταν διαβάζουν -ακόμα κι αν πηγαίνουν στην ίδια τάξη.


 
Πηγή: www.imommy.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X