Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / Επέμβαση στην βαλβίδα της καρδιάς: Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι;
Επέμβαση στην βαλβίδα της καρδιάς: Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι;  thumbnail

Επέμβαση στην βαλβίδα της καρδιάς: Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι;

Ερώτημα αναγνώστριας: Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν επιπλοκές μετά από επέμβαση μιτροειδούς βαλβίδας σε άντρα 68 ετών με χρόνιο διαβήτη και αν αυτές είναι αναστρέψιμες. 


Απαντά ο Κωνσταντίνος Τσιούφης, επίκουρος καθηγητής Καρδιολογίας, υπεύθυνος της Μονάδας Υπέρτασης στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» 


  


Κάθε χειρουργική επέμβαση συνοδεύεται από επιπλοκές και από αυτόν τον κανόνα δεν εξαιρείται η επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας. Το ποσοστό των επιπλοκών εξαρτάται από την υποκείμενη πάθηση της μιτροειδούς βαλβίδας, είναι στένωση, είναι ανεπάρκεια, έχει σπασμένη τενόντια χορδή, αν ο χειρουργός αντικαταστήσει τη βαλβίδα με μια καινούρια μεταλλική, θα βάλει απλώς ένα δακτύλιο; Ποιά είναι η λειτουργικότητα της αριστεράς κοιλίας αν έχει καλή νεφρική λειτουργία και αν έχει καλά στεφανιαία. Όλοι αυτοί οι παράγοντες καθορίζουν τον βαθμό των επιπλοκών. Γενικώς σήμερα, οι επιπλοκές έχουν μειωθεί, γιατί οι καρδιοχειρουργοί έχουν κάνει τεράστια πρόοδο στον τομέα αυτό, αλλά πάντοτε είναι υπαρκτές.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X