Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Μήπως ο δάσκαλος εκφοβίζει το παιδί σου;
Μήπως ο δάσκαλος εκφοβίζει το παιδί σου;  thumbnail

Μήπως ο δάσκαλος εκφοβίζει το παιδί σου;

Oπως ακριβώς ένας δάσκαλος πολύ ικανός στην αντιμετώπιτση θεμάτων εκφοβισμού μπορεί να λύσει το πρόβλημα, έτσι και ένας δάσκαλος που είναι νταής μπορεί να το κάνει πολύ χειρότερο.  Ο δάσκαλος είναι αυτός που καθορίζει τι είναι αποδεκτό στο σχολείο.


Απόσπασμα απο το βιβλίο του Joel Haber με την Jenna Glatzer "Tέλος στον εκφοβισμό"  απο τις εκδώσεις Πατάκη


Αν οι μαθητές διαπιστώσουν ότι ο δάσκαλος χρησιμοποιεί την εξουσία του με ακατάλληλο τρόπο, εμπαίζει τους μαθητές και τους πληγώνει ή ξεχωρίζει ποιους μαθητές να γελοιοποιήσει , τότε είναι πολύ πιο πιθανό να αισθανθούν ότι έχουν και οι ίδιοι το δικαίωμα να εφαρμόσουν την ίδια τακτική. Αφου την χρησιμοποιεί ο δάσκαλος , πρέπει να δικαιολογημένη.


Και αν είναι δύσκολο για τους μαθητές να αντιμετωπίσουν έναν νταή που είναι συνομήλικος, σκεφτείτε πόσο πιο δύσκολο θα είναι  να υποστηρίξουν κάποιον που εκφοβίζεται, όταν  ο νταής είναι ο δάσκαλος.


Αν υποπτεύεστε ότι κάποιος δάσκαλος είναι  νταής, προσπαθήστε να θέσετε στο παιδί σας ερωτήσεις όπως οι ακόλουθες:  • Λέει ποτέ ο δάσκαλος άσχημα πράγματα για κάποιον στην τάξη;

  • Kάνει ποτέ ο δάσκαλος κάποιο μαθητή να νιώθει απομονωμένος ή αποκλεισμένος;

  • Bάζει  ποτέ ο δάσκαλος περισσότερη δουλειά σε ένα παιδί απ’ό,τι στα άλλα;


Aν ανακαλύψετε ότι ένας δάσκαλος εκφοβίζει, αναφέρτετέ το στο διευθυντή και βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας μπορεί να κάνει μια εμπιστευτική συζήτηση με το διευθυντή χωρίς να είναι παρών ο δάσκαλος 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X