Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Πώς θα κάνω τις επιθυμίες μου πραγματικότητα;
Πώς θα κάνω τις επιθυμίες μου πραγματικότητα;  thumbnail

Πώς θα κάνω τις επιθυμίες μου πραγματικότητα;

Αναγνώστριά μας ρωτά


Καλησπέρα σας. Βρίσκομαι μπροστά σένα δίλημμα και θα ήθελα τη βοήθεια σας Όταν πας να κάνεις κάτι που θες αλλά τελευταία στιγμή διστάζεις να το πραγματοποιήσεις και μετά το μετανιώνεις που δεν το έκανες όταν μπορούσες δηλώνει ότι αυτό που διστάζεις να κάνεις το θες πραγματικά ή όχι. Ευχαριστώ.


Μαρίνα. 


Από την ψυχολόγο υγείας, Μαριάννα Μιχαλάκη, ειδικευόμενη στη συστημική ψυχοθεραπεία, συντονίστρια Ομάδων Σχολών Γονέων και συνεργάτιδα του Κέντρου Προσωπικής Ανάπτυξης Women for life.Το τι κάνουμε εξαρτάται πολύ από πολλούς παράγοντες. Αρχικά από το πόσο σημαντικό είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε για εμάς. Σε ένα μεγάλο ποσοστό το να θέλουμε τολμήσουμε να κάνουμε κάτι και να εμπλακούμε σε πράγματα καινούργια αλλά τελικά να μην τα κάνουμε έχει να κάνει και με δικές μας προσωπικές δυσκολίες και αναστολές. Είτε αυτό έχει να κάνει με ένα επαγγελματικό βήμα υψηλού ρίσκου είτε με ένα προσωπικό ζήτημα. Συχνά νιώθουμε προσωπική ανασφάλεια και συστολή. Σκεφτόμαστε, «άραγε θα τα καταφέρω; Θα είναι επιτυχημένη η προσπάθειά μου;»


Αναστολές προσωπικές εμφανίζονται και βέβαια όλα αυτά εξαρτώνται από το τι είναι αυτό που επιθυμούμε να κάνουμε, το πόσο δύσκολο είναι. Ίσως τη δεδομένη στιγμή βάζοντας τα υπέρ και τα κατά αποφασίζουμε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να το πραγματοποιήσουμε. Προσωπικά εγώ δεν είμαι της σχολής που λέει πως οτιδήποτε δεν πραγματοποιούμε σημαίνει ότι δεν το θέλουμε κιόλας. Είναι πολλοί παράγοντες  που μπορεί να μας κάνουν να διστάζουμε αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ακυρώνεται η προσωπική μας επιθυμία. Μπορεί να είναι οικογενειακοί, προσωπικοί, οικονομικοί οι παράγοντες. Ας μην είμαστε απόλυτοι. Πολλές ασθενείς μου, μου έχουν εκφράσει ανάλογους προβληματισμούς και καταλήγουμε ότι δεν είναι πάντα ζήτημα επιθυμίας. Είναι και το κόστος, οι συνέπειες που πάντα πρέπει να συνυπολογίζουμε σε μια καινούργια κατάσταση. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X