Αρχική / Σχέση με τον πρώην: Έχει νόημα να ξαναγυρίσεις;
Σχέση με τον πρώην: Έχει νόημα να ξαναγυρίσεις; thumbnail

Σχέση με τον πρώην: Έχει νόημα να ξαναγυρίσεις;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Γεια σας. Θα ήθελα την βοήθεια σας και την απάντηση σας σύντομα. Συναντιέμαι ξανά με έναν πρώην μου. Βρισκόμασταν για να περνάμε καλά. Αλλά πλέον εγώ θέλω να κάνουμε σχέση. Αυτός μένει στην επαρχία εγώ πριν ξαναβρεθούμε γράφτηκα σε ένα σεμιναριο και από εδώ και πέρα θα μένω στην Αθήνα για 3 μήνες. Μπορείτε να μου πείτε με ποίον τρόπο να του πω να ξαναείμαστε μαζίσε σχέση. Το ξέρω ότι θα είναι δύσκολο λόγω απόστασης αλλά πιστεύω ότι αξίζει να δοκιμάσουμε πάλι τώρα είμαστε πιο ώριμοι από τότε πριν 5 χρόνια. Νομίζω ότι και αυτός το θέλει αλλά μάλλον φοβάται Θα ήθελα να μου απαντήσετε σύντομα. Ευχαριστώ.


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στην ψυχολόγο Από την ψυχολόγο υγείας, Μαριάννα Μιχαλάκη, ειδικευόμενη στη συστημική ψυχοθεραπεία, συντονίστρια Ομάδων Σχολών Γονέων και συνεργάτιδα του Κέντρου Προσωπικής Ανάπτυξης Women for life.Καταρχάς αυτό που είναι σημαντικό να τονίσουμε είναι το ότι η ίδια είναι ξεκάθαρη σε αυτό που θέλει. Ξέρει τι θέλει από τη ζωή της και γι αυτό αποφασίζει να κάνει τα σεμινάρια τα οποία μας αναφέρει και να μείνει στην Αθήνα και βέβαια είναι ξεκάθαρη ότι με τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν την καλύπτει η υπάρχουσα περιστασιακή σχέση. Αυτό είναι πολύ θετικό το να γνωρίζεις ποιες είναι οι επιθυμίες και οι ανάγκες σου.


Από εκεί και πέρα το απλό πράγμα που πρέπει να κάνει είναι έτσι όπως αναφέρει την επιθυμία της σε εμάς, έτσι ακριβώς να του το πει. Εκείνο που ίσως φοβάται είναι ότι εκείνος μπορεί να μη θέλει. Στο μυαλό της πρέπει να προετοιμάσει το γεγονός ότι εκείνος μπορεί να καλύπτεται από την τωρινή σχέση τους για να ξέρει πως θα το χειριστεί. Θα πρέπει να σκεφτεί τι θα κάνει μετά την απάντησή του, αν αυτή δεν είναι θετική. Θα καταπιέσει την ανάγκη της για σχέση ή θα τραβήξουν και πάλι χωριστούς δρόμους;


Τι πρέπει να πει: Πρέπει να εστιάσει σε αυτά που θέλει η ίδια. Πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να μιλούν και για τους δυο. Τι εννοώ. Αναφέρουν είμαι βέβαιη ότι θα είμαστε ευτυχισμένοι μαζί , ότι όλα θα πάνε καλά για εμάς τους δυο… Όχι. Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε είναι η δική μας ανάγκη. Θέλω να είμαι μαζί σου. Λέμε αυτά που εμείς νιώθουμε. Μόνο έτσι θα μπορέσει να καταλάβει και τις διαθέσεις του. Και να προετοιμαστεί και για την αρνητική αλλά και για την θετική απάντηση.


 Ίσως να νιώθει και αμηχανία για το πώς θα το πει. Αυτό έχει να κάνει με τον φόβο του αποτελέσματος όταν εκφράζουμε αυτό που θέλουμε. "Μήπως τον πιέσω; Αν μου πει όχι πώς θα το πώ;" Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και το θέμα της απόστασης… Ας το σκεφτεί καλά αυτό γιατί η απόσταση έχει όντως δυσκολίες. Αν νιώσει σίγουρη ο φόβος της απόστασης θα ξεπεραστεί. Αν νιώθει γενικά ότι αξίζει τον κόπο, πρέπει να παρακάμψει τις δυσκολίες και να διεκδικήσει αυτά που θέλει. Να μην αφήσει την ανασφάλεια να "καταπιεί" τη σχέση της.


 


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X