Αρχική / Υγεία / Νευρολογία / Σωτήριες οδηγίες για να αντιμετωπίσετε μια κρίση επιληψίας
Σωτήριες οδηγίες για να αντιμετωπίσετε μια κρίση επιληψίας  thumbnail

Σωτήριες οδηγίες για να αντιμετωπίσετε μια κρίση επιληψίας

Aαναγνώστρια ρωτά.


Kαλησπέρα θα σας ρωτήσω  σύντομα.  Το αγόρι μου μου είπε οτι πάσχει από επιληψία τι πρέπει να κάνω από ψυχολογικής πλευράς ώστε να μην συμβεί κάτι τις μέρες που έρχεται και μένει σε εμένα παίρνει τα φάρμακα του αλλά φοβάμαι πια ότι αν τυχόν τον πιέσω ή μαλωσουμε πάθει κάποια κρίση δεν ξέρω πως πρέπει να είναι η συμπεριφορά μου. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. 


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στον συνεργάτην μας ψυχίατρο κύριο Γεώργιο Φλώρο. Ελπίζουμε οι συμβουλές του να είναι χρήσιμες για εσάς. Η επιληπτική κρίση δεν συνδέεται συνήθως με άμεσα επεισόδια ψυχικής φόρτισης. Είναι μεν απρόβλεπτες αλλά συνήθως συνδέονται συνήθως με περιπτώσεις που κάποιος καταπονεί τον εαυτό του δεν κοιμάται όσο πρέπει  καταναλώνει αλόγιστα αλκοόλ, ή παίρνει ουσίες ή  ακόμα μπορεί να προκληθούν από παρενέργειες συνδυασμών φαρμακευτικών φαρμάκων. Αλλά αυτό που πρέπει να γνωρίζει η αναγνώστριά μας ότι δεν προκαλούνται από συναισθηματικές καταστάσεις που προέρχονται από έναν καβγά ή από μια απλή αντιδικία μέσα στο ζευγάρι. Και βεβαίως δεν υπάρχει βίαιη συμπεριφορά.


Τα φάρμακα τα αντιεπιληπτικά πολλές φορές στην ψυχιατρική τα χρησιμοποιούμε ως σταθεροποιητές σε άλλες ψυχικές ασθένειες και δεν προκαλούν εκρήξεις στη συμπεριφορά είναι πιο πιθανόν να καταστείλουν τον ασθενή παρά να τον διεγείρουν.


Τώρα, τι πρέπει να κάνουμε σε ένα περιστατικό επιληπτικής κρίσης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να γυρίσουμε στο πλευρό το άτομο που έχει αυτό το πρόβλημα και να βάλουμε κάτι στο στόμα του, ένα πανί ενδεχομένως για να μη δαγκώσει τη γλώσσα του και βέβαια να καλέσει το ΕΚΑΒ ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που η κρίση διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά και είναι άμεση η επέμβαση ιατρικής βοήθειας. 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X