Αρχική / Υγεία / Ορθοπεδική / Όταν οι χαλαρές αρθρώσεις δημιουργούν σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα
Όταν οι χαλαρές αρθρώσεις δημιουργούν σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα thumbnail

Όταν οι χαλαρές αρθρώσεις δημιουργούν σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα

Το κοινό σύνδρομο υπερκινητικότητας (χαλαρές αρθρώσεις) είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι αρθρώσεις κινούνται εύκολα πέρα από τα φυσιολογικά όρια. Τα συμπτώματα του κοινού σύνδρομο υπερκινητικότητας περιλαμβάνουν πόνο στα γόνατα , τα δάχτυλα , τους γοφούς και τους αγκώνες .Οι θεραπείες είναι προσαρμοσμένες ανάλογα με το πρόβλημα και την έκτασή του.


Οι ‘χαλαρές αρθρώσεις’ θεωρούνται μια καλοήθης κατάσταση και εκτιμάται ότι ένα 10-15% των φυσιολογικών παιδιών αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Το σύνδρομο αυτό είναι κληρονομικό, θεωρείται ότι ορισμένα γονίδια κοινοποιούνται από τους γονείς στα παιδιά τους και έτσι αναπτύσσονται οι ‘χαλαρές αρθρώσεις’.


Ποιά είναι τα συμπτώματα;


1.       Πόνοι στο γόνατο


2.       Συχνές εξαρθρώσεις


3.       Διαστρέμματα


4.       Μώλωπες


Τα άτομα με σύνδρομο υπερκινητικότητας είναι επιρρεπή σε τραυματισμούς. Τα συμπτώματα του κοινού συνδρόμου υπερκινητικότητας περιλαμβάνουν εκτός των άλλων, πόνο στα γόνατα , τα δάχτυλα , τους γοφούς και τους αγκώνες .


Πώς αντιμετωπίζεται το σύνδρομο υπερκινητικότητας;


Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν συμπτώματα και δεν απαιτείται θεραπεία. Ο κοινός πόνος και η φλεγμονή μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή. Η σωστή σωματική άσκηση  μπορεί να ενισχύσει τους μυς, αλλά θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή τραυματισμών.


Μπορεί να προληφθεί το κοινό σύνδρομο υπερκινητικότητας;


Επειδή το σύνδρομο είναι κληρονομικό δεν είναι δυνατόν να προληφθεί. Παρ 'όλα αυτά , η πρόληψη του πόνου και των τραυματισμών είναι δυνατή με τις κατάλληλες θεραπείες .


Συχνά , δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες του  συνδρόμου, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου, οι χαλαρές αρθρώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αρθρίτιδες και σε εκφυλισμό του χόνδρου. Η επίσκεψη στον ορθοπεδικό, κρίνεται απαραίτητη ώστε να σας καθοδηγήσει και να σας πει τι πρέπει να προσέχετε.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X