Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Πόσο υψηλή είναι η τεστοστερόνη σου; Τσέκαρέ το!
Πόσο υψηλή είναι η τεστοστερόνη σου; Τσέκαρέ το!  thumbnail

Πόσο υψηλή είναι η τεστοστερόνη σου; Τσέκαρέ το!

Τα συμπτώματα της χαμηλής τεστοστερόνης


Η τεστοστερόνη είναι η κατεξοχήν φυσική ανδρική ορμόνη που παράγεται από τους όρχεις. Είναι επίσης παρούσα στον οργανισμό των γυναικών σε μικρές ποσότητες και παράγεται από τις ωοθήκες.


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Θ.Παλλαντζάς, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης είναι μια κατάσταση που περιγράφεται τόσο στους άνδρες, όσο και τις γυναίκες και οφείλεται είτε σε κάποιο πρόβλημα στους όρχεις, ή τις ωοθήκες αντίστοιχα, είτε σε προβλήματα του υποθαλάμου του εγκεφάλου και της υπόφυσης. Παράλληλα η αύξηση της ηλικίας και η παχυσαρκία μπορεί επίσης να μειώσουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης.


Στους άνδρες έχουν περιγραφεί διάφορα συμπτώματα που σχετίζονται με τη μειωμένη τεστοστερόνη. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν προβλήματα που επηρεάζουν τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, όπως είναι η στυτική δυσλειτουργία, η μειωμένη σεξουαλική ορμή και η υπογονιμότητα. Μπορεί επίσης να δημιουργήσουν άλλου τύπου προβλήματα, όπως είναι η μείωση της μυϊκής μάζας, η απώλεια μαλλιών και η οστεοπόρωση. Εάν η μείωση της τεστοστερόνης προκύψει πριν από την εφηβεία είναι πολύ πιθανό να ανασταλεί η σεξουαλική ωρίμανση.


Επίσης, στην περίπτωση των γυναικών έχουν περιγραφεί διάφορα σημεία και συμπτώματα, ως συνέπειες των χαμηλών επιπέδων τεστοστερόνης. Αυτά περιλαμβάνουν τη μειωμένη libido, τις εξάψεις, την ευερεθιστότητα, τις διαταραχές του ύπνου, την απώλεια μυϊκής μάζας, την απώλεια μαλλιών και την οστεοπόρωση.


Είναι πολύ σημαντικό τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες να συζητήσουν τα συμπτώματα αυτά με τον ειδικό που εμπιστεύονται.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X