Αρχική / More / Αθλητικά / Αλλάζει τον ΠΑΟΚ
Αλλάζει τον ΠΑΟΚ thumbnail

Αλλάζει τον ΠΑΟΚ

Λίγες ώρες πριν το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ο Ιβάν Σαββίδης στην ομιλία του στο «Μακεδονία Παλάς» τράβηξε επάνω του όλα τα βλέμματα αποκαλύπτοντας τις σκέψεις του για το μέλλον του «Δικεφάλου του Βορρά». 

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Πολιτεία. Ο Ιβάν Σαββίδης για άλλη μια φορά έκανε γνωστή την πρόθεσή του να τα αποπληρώσει. 

«Θέλουμε η λάσπη που συγκεντρώθηκε στο σώμα του ΠΑΟΚ να καθαριστεί. Δυστυχώς, το κράτος βρίσκεται υπό την επιρροή της τρόικας. Οι αποφάσεις της τρόικας δεν είναι απόλυτη λύση για την Ελλάδα», ανέφερε ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά διευκρίνισε… 

«Δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα πρόστιμα, δεν μπορούμε, δεν γίνεται να υλοποιηθούν για τον ΠΑΟΚ, τέτοιες πρακτικές είναι πολύ αρνητικές. Χωρίς να κάνουμε τίποτα δεν θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Από τότε που δηλώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε άμεσα ένα ποσό για τα χρέη πέρασε ένας χρόνος και δεν έγινε ούτε ένα βήμα. Στη λήψη της απόφασης, ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να καταβάλλει το κεφάλαιο και κάθε χρόνο 10 εκ. ευρώ σαν ετήσιους φόρους», τόνισε. 

Μεταξύ άλλων ο Ιβάν Σαββίδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του για την ανέγερση προπονητικού κέντρου της ομάδας, ενώ σχολίασε και το ζήτημα του Κάτσε κάνοντας γνωστούς τους σκοπούς του να ενισχύσει ένα σύστημα αξιών… 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

-για την ανεργία: 
«Βιώνουμε τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και εμείς και στον ΠΑΟΚ και ως κοινωνία. Ο λαός χάνει την πίστη. Το δικαίωμα στην εργασία δεν μπορεί να το ασκήσει ο λαός. Ο ΠΑΟΚ αναγνωρίζει το ρόλο του στην κοινωνία και δηλώνει έτοιμος να αναλάβει μερίδιο ευθύνης για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό» 

-για την άποψή του για τον αθλητισμό: 
"Είμαστε πεπεισμένοι, ότι ένα από τα ποιο ποιοτικά εργαλεία για να βελτιωθούν οι συνθήκες στην κοινωνία είναι ο ομαδικός αθλητισμός. Μία μορφή του είναι και το ποδόσφαιρο που εξασφαλίζει την υγεία με αποτέλεσμα να υπάρχει συνοχή και ενότητα. Σήμερα ο ΠΑΟΚ ενώνει εκατομμύρια κόσμου σε όλο τον κόσμο και αποτελεί στρατό συμφερόντων του ελληνικού εντός και εκτός της χώρας μας» 

-για την στρατηγική ανάπτυξης του ΠΑΟΚ: 
«Εξετάζοντας την στρατηγική ανάπτυξης του ΠΑΟΚ δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις Ακαδημίες και σε τρία στάδια. Πρώτον την ανάπτυξη του δικτύου Ακαδημιών στην Βόρεια Ελλάδα, δεύτερον σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο και τρίτον στην διασπορά». 

-για το αθλητικό κέντρο: 
«Θέλουμε ενιαία στάνταρ στην προετοιμασία και καταβολή υποτροφιών στα μέλη των Ακαδημιών. Εκτιμούμε ότι μόνο στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν 1500 παιδιά. Η βασική εστία των Ακαδημιών θα στεγαστεί στην περιοχή της Θέρμης. Δίπλα θα είναι το προπονητικό κέντρο και το κέντρο αποκατάστασης της ομάδας. Θα συνδυάσουμε θερμές πηγές και αύρα θάλασσας. 
Προτείνουμε αρχικά να αξιοποιήσουμε 220 στρέμματα γης, στη δεύτερη φάση 600 στρέμματα. Συνολικά σε 7-8 χρόνια θα επενδυθούν 150.000 εκ. ευρώ και θα δημιουργηθούν νέες 1000 θέσεις εργασίας».
 

- για το «σύστημα αξιών που θέλει να αναπτύξει στον ΠΑΟΚ»: 
«Έχουμε σκοπό να ενισχύσουμε το σύστημα αξιών του ΠΑΟΚ το οποίο έχει διαμορφωθεί στην διάρκεια των 100 ετών αξιοποιώντας την ενέργεια των φιλάθλων μας. Δεν υπάρχει στον κόσμο δεύτερη ομάδα με τέτοια δυναμική όπως ο ΠΑΟΚ. Οι φίλαθλοι μας έχουν κουραστεί από την αναμονή. Σήμερα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα εκπροσωπεί μόνο τα συμφέροντα ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Δεν είμαστε επαναστάτες, απλά θέλουμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα. Μέσω της δημιουργίας ισχυρής ΠΑΕ, χωρίς να έχουμε επιθυμία τα ολιγοπώλια. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα λέμε ότι αποτελούμε μέρος της ισχυρής οικογένειας του ποδοσφαίρου. 

Αυτά όλα είναι αδύνατο να γίνουν εάν δεν δώσουμε προσοχή και σημασία στα χρονίζοντα προβλήματα του ΠΑΟΚ, χωρίς την επίλυσή τους δεν βλέπω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε»
 

-για τα χρέη: 
«Χωρίς να λύσουμε τα μακροχρόνια προβλήματα του ΠΑΟΚ, δεν βλέπω το λόγο να συνεχίσουμε εδώ. Τα προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας, είναι αυτά που αντιμετωπίζουμε και εμείς. Η χώρα έχει ανάγκη επενδυτές από το εξωτερικό και εμείς είμαστε τέτοιοι. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα χρήματα και εμείς τα φέρνουμε, λέμε πάρτε τα. Λέμε πώς θα επενδύσουμε και με ποιους όρους και προϋποθέσεις. Όχι, δεν επενδύουμε σε αγαθοεργίες. Όλοι λένε ότι αγαπάνε το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως ήρθε η στιγμή να αποδείξουν την αγάπη στον ΠΑΟΚ με ενέργειες και πράξεις. 

Θέλουμε η λάσπη που συγκεντρώθηκε στο σώμα του ΠΑΟΚ να καθαριστεί. Δυστυχώς, το κράτος βρίσκεται υπό την επιρροή της τρόικας. Οι αποφάσεις της τρόικας δεν είναι απόλυτη λύση για την Ελλάδα. 

Δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα πρόστιμα, δεν μπορούμε, δεν γίνεται να υλοποιηθούν για τον ΠΑΟΚ, τέτοιες πρακτικές είναι πολύ αρνητικές. Χωρίς να κάνουμε τίποτα δεν θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Από τότε που δηλώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε άμεσα ένα ποσό για τα χρέη πέρασε ένας χρόνος και δεν έγινε ούτε ένα βήμα. Στη λήψη της απόφασης, ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να καταβάλλει το κεφάλαιο και κάθε χρόνο 10 εκ. ευρώ σαν ετήσιους φόρους. 

Με αυτό τον τρόπο, τον πρώτο χρόνο από την υλοποίηση της απόφασης ο δημόσιος προϋπολογισμός θα πάρει από τον ΠΑΟΚ ένα ποσό άνω των 20 εκ. ευρώ και θα είναι η έναρξη για την υλοποίηση του προγράμματος των 80 εκ. ευρώ, από το σύνολο των 150 εκ. ευρώ που θέλουμε να επενδύσουμε στον ΠΑΟΚ. Όλα αυτά δεν αξίζουν την προσοχή του κράτους; 

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να εφαρμόσω τις τακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα για τις οφειλές των ομάδων, δεν θέλω να χάσω τον χρόνο του ΠΑΟΚ. Χρειαζόμαστε ενέργειες οι οποίες δίνουν ελπίδες και είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλουμε την βοήθειά σας, ο ΠΑΟΚ είναι εκτός πολιτικής, αλλά η πολιτική έχει αρρωστήσει την κοινωνία σας επιδημία. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την προσοχή που έχετε δείξει στα προβλήματά μας. Εμείς θα είμαστε διαφανείς για τις ενέργειές μας. Θέλουμε να ενημερώνουμε όλους για τις ενέργειές μας. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον αγώνα και σας καλώ όλους σε διάλογο. Θέλουμε να αλλάξουμε τον ΠΑΟΚ χωρίς να σταματήσουμε την εξέλιξή του γι’ αυτό και υπάρχει η πιθανότητα λαθών. Συγγνώμη αν η ομιλία μου ήταν μεγάλη, αλλά θεώρησα ότι όλα αυτά που είδαμε στην οθόνη έπρεπε να τα συμπληρώσω εγώ. Ποτέ δεν σταματάω στην μέση του δρόμου και θέλω να ζήσω την ζωή μου με τον ΠΑΟΚ έτσι, ώστε να μην ντρέπομαι για καμία απόφαση που θα λάβω για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι τέτοια ομάδα και πρέπει να γίνει μία ομάδα που δεν θα έχει εξάρτηση από κανέναν άνθρωπο». 

Ο Ιβάν Σαββίδης συνέχισε, μετά από παρέμβαση του Πάρη Κουκουλόπουλου ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις… 

«Πάνω στα χρέη του ΠΑΟΚ έχουν μπει πρόστιμα και πλέον υπάρχει αύξηση της οφειλής πάνω από 200% και σήμερα μας λένε λοιπόν ότι θέλουν 33 εκ. ευρώ. 

Δεν θέλουμε σαν ΠΑΟΚ διαγραφή των οφειλών, την παραδοσιακή οδό, να μην πληρώσει κανείς τίποτα, να κατεβαίνει κατηγορία και να χάσει ο ΠΑΟΚ δύο με τρία χρόνια και μετά να είμαστε στην Α' κατηγορία καθαροί. 

Είπαμε πριν από έναν χρόνο στην κυβέρνηση ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε τα χρέη του ΠΑΟΚ. Δίνουμε 11 εκ ευρώ, αν δεν τα θέλετε δεν θα πάρετε τίποτα, αλλά αυτό σταματάει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. 

Ο ΠΑΟΚ είναι ένα τμήμα της οικονομίας της Ελλάδας. Δεν θέλω να πληρώσω εκείνα τα χρήματα που κατά την γνώμη μου είναι ανήθικα, δεν θέλω να πληρώσω την αύξηση 200%. Σε πολλά οικονομικά πεδία της Ελλάδας συμβαίνει αυτό, αλλά για τον ΠΑΟΚ δεν διαγράφονται. 

Μήπως το κάνουν αυτό κάποιοι που δεν θέλουν ο ΠΑΟΚ να γίνει μεγάλη ομάδα; Δεν θέλω να πω γεια σας. Σήμερα ήρθα εδώ γιατί ήθελα να βγάλω μία κραυγή της ψυχής μας. Εγώ μπορώ να μην πληρώσω αλλά δεν μου το επιτρέπει η συνείδησή μου. 

Είπα τον πρωθυπουργό να με πάρει ως παράδειγμα. Απαιτούμε την ίδια συμπεριφορά για όλα τα μέλη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βρισκόμαστε μπροστά στην επόμενη καταστροφή του ποδοσφαίρου» 
πηγη sport-fm.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X