Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / [Φωτό] 5χρονος γράφει γράμματα σε όλο το κόσμο για να τον κάνει καλύτερο!
[Φωτό] 5χρονος γράφει γράμματα σε όλο το κόσμο για να τον κάνει καλύτερο! thumbnail

[Φωτό] 5χρονος γράφει γράμματα σε όλο το κόσμο για να τον κάνει καλύτερο!

Πολλά παιδιά ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά πόσα να κάνει ένα μικρό παιδί σε ένα τόσο μεγάλο κόσμο; Κι όμως αυτή η ερώτηση δε φαίνεται να υπάρχει στο μυαλό του Τόμπι που βρήκε ήδη ένα τρόπο.

Ο μόλις πέντε ετών Τόμπι από το Σέφιλντ της Αγγλίας, έχει ξεκινήσει ένα είδος καμπάνιας με χειρόγραφα γράμματα που στέλνονται σε κάθε χώρα του κόσμου. Στόχος του είναι να επικοινωνήσει με ένα τουλάχιστον άτομο από τις 193 χώρες των Ηνωμένων Εθνών και να λάβει πίσω μια απάντηση.


Η ιδέα ήρθε στον μικρό Τόμπι όταν διάβασε ένα βιβλίο με τίτλο "Ένα γράμμα στη Νέα Ζηλανδία" κι έπειτα ρώτησε τη μητέρα του αν μπορούσε να γράψει και ο ίδιος ένα γράμμα στη Νέα Ζηλανδία, ενώ όσο η μητέρα του σκεφτόταν την απάντηση, ο μικρός Τόμπι αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα σε όλο τον κόσμο.


Μέχρι στιγμής έχει γράψει σε 187 χώρες κι έχει λάβει απάντηση από 66. Η μητέρα του μάλιστα έφτιαξε έναν ιστότοπο με τίτλο "Writing to the World" όπου αναφέρεται η πρόοδος του όλου εγχειρήματος.


Πάντως το πρότζεκτ του Τόμπι δε σταματά εκεί, αφού προσπαθεί να βοηθήσει όσους επικοινωνεί. Λαμβάνοντας ένα γράμμα από τη Σομαλία, όπου έμαθε για τη φτώχεια στην οποία ζουν τα παιδιά, στεναχωρήθηκε και μαζί με τη μητέρα του βρήκαν μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά παιδιά διεθνώς.


"Θέλω ο κόσμος να γίνεις καλύτερος" λέει ο μικρός Τόμπι σκορπίζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας γύρω του.


 


 


Πηγή:www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X