Αρχική / More / Αθλητικά / Γ. Ζαχαριάδης για ΠΑΟΚ: Το παραμύθι με τα χρέη του Ιβάν!
Γ. Ζαχαριάδης για ΠΑΟΚ: Το παραμύθι με τα χρέη του Ιβάν! thumbnail

Γ. Ζαχαριάδης για ΠΑΟΚ: Το παραμύθι με τα χρέη του Ιβάν!

Ο Ζαγοράκης έλεγε ότι κάτι πάει να γίνει, γράφαμε όλοι για την επικείμενη επιτυχία του, να καταβληθεί το αρχικό κεφάλαιο ή επιπροσθέτως ελάχιστες προσαυξήσεις και τελικά αποχώρησε χωρίς να έχει καταφέρει τίποτε απολύτως. Κι όλα αυτά σε εποχές παχέων αγελάδων, όχι τώρα που ο Στουρνάρας και η τρόικα φορολογούν το τετραγωνικό οξυγόνου.


 


Ο Σαββίδης, στην προσπάθειά του να αποσπάσει την καλύτερη δυνατή «ρύθμιση» (που σημαίνει βαρβάτη έκπτωση) των χρεών, με άμεση καταβολή του αρχικού κεφαλαίου των 11 εκατομμυρίων ευρώ, είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει και το επικοινωνιακό του προσόν. Είναι ενήμερος για το τεράστιο πρόβλημα στην είσπραξη των φόρων και κυρίως των χρεών από τις εφορίες και υπολογίζει σε προνομιακή μεταχείριση.


 


Σε αυτό το σημείο -δεν μπορεί- κάποιος θα του είπε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ρύθμιση, με τους όρους που προτείνει, που θα αφορά αποκλειστικά τον ΠΑΟΚ. Θα υπάρχει ρύθμιση που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, αν όχι όλες τις αντίστοιχες επιχειρήσεις.


 


Για κάτι τέτοιο δεν θα αποφασίσουν ούτε ο Μπουτάρης, ούτε μερικοί βουλευτές από τη Θεσσαλονίκη, ούτε κάποιοι από τις Σέρρες και μια ωραία κυρία -επίσης βουλευτής- από την Κοζάνη, που ρωτούσε επίμονα τον Ιβάν αν έχει λίαρ τζετ.


 


Εκείνος δε, φοβήθηκε να απαντήσει. Ντράπηκε. Μάλλον ήθελε να δείξει… ταπεινός επιχειρηματίας. Ούτε στην ερώτηση της κ. Μακρή για πλωτό παλάτι που θα μπορούσε να φιλοξενήσει υψηλά πρόσωπα (ας πούμε πρωθυπουργούς) έδωσε ποτέ απάντηση.


 


Για τα χρέη, το «μανιφέστο» που ετοιμάζουν (αν τελικά συμπλεύσουν) οι βουλευτές είναι… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ολοι μας γνωρίζουμε ότι δεν προκύπτει κάτι ουσιαστικό.


 


Η υπόθεση των χρεών είναι πολύ σπουδαιότερη από τα υπερσύγχρονα γήπεδα και τα αθλητικά κέντρα στις μακέτες. Είναι επίσης ένα θέμα που καμία κυβέρνηση, σε οποιαδήποτε στιγμή της νεότερης ποδοσφαιρικής ιστορίας του ΠΑΟΚ, δεν φρόντισε ώστε να λάβει οριστικό τέλος, ίσως γιατί όλες ήθελαν να διατηρήσουμε σχέσεις εξάρτησης με ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων.


 


Όλους δε αυτούς που μοίρασαν ελπίδα για ευνοϊκές τροπολογίες, να τους δούμε σε λίγες μέρες…


Πηγή: SportDay


 

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X