Μπριάμ με φέτα

<p><span>  Μια παραδοσιακή μεσογειακή συνταγή. Ένα πιάτο πλούσια σε φυτικές ίνες, απαραίτητα αντιοξειδωτικά και καλής ποιότητας λιπαρά.</span></p>
<p><strong>Υλικά:</strong><br /><span>3 μελιτζάνες φλάσκες</span><br /><span>3 μεγάλα κολοκύθια</span><br /><span>3 μεγάλα καρότα</span><br /><span>2 πράσινες πιπεριές</span><br /><span>2 μεγάλα κρεμμύδια</span><br /><span>2 φλιτζάνια πολτοποιημένες ντομάτες</span><br /><span>1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο</span><br /><span>5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span>Αλάτι, πιπέρι</span><br /><span>1 ½ φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη με το χέρι</span><br /><strong><br /></strong><strong>Εκτέλεση: </strong><br /><span>Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες.</span><br /><span>Τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε έτσι για 30 λεπτά, ώστε να βγάλουν όλη την πικρίλα.</span><br /><span>Κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκύθια, τα καρότα, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.</span><br /><span>Ξεπλένουμε καλά τις ροδέλες από τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στην άκρη μαζί με τα άλλα λαχανικά.</span><br /><span>Σε ένα ταψί τοποθετούμε εναλλάξ τις ροδέλες από όλα τα λαχανικά, μέχρι να τελειώσουν και να γεμίσει το ταψί.</span><br /><span> Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και περιχύνουμε με την ντομάτα και το ελαιόλαδο.</span><br /><span>Βάζουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε παντού τη φέτα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.</span></p>

Σχετικά άρθρα