Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Noμίζεις ότι σε απατά; Τι πρέπει να κάνεις
Noμίζεις ότι σε απατά; Τι πρέπει να κάνεις thumbnail

Noμίζεις ότι σε απατά; Τι πρέπει να κάνεις

Όλο και περισσότεροι ασθενείς μου αναφέρουν ιστορίες απιστίας που ξεκινούν ακόμα και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Η τεχνολογία φαίνεται να συμβάλλει πια στην απιστία: Παλιοί σύντροφοι, συμμαθητές, φίλοι από το παρελθόν κάνουν παρέλαση στον υπολογιστή και η ανασφάλεια μέσα στο ζευγάρι μεγαλώνει. Μιλώντας για τεχνολογία… τι θα σκεφτείτε αν ένα βράδυ χτυπήσει σε ακατάλληλη ώρα το κινητό του/ της συντρόφου σας; Βασανιστικό σωστά;  Πιθανότατα ήταν μια λάθος κλήση αλλά… ποιος μπορεί να σας καθησυχάσει; Μέσα στο μυαλό σας τριγυρνά συνέχεια ότι δεν ήταν ένα τυχαίο τηλεφώνημα. Άραγε τι πρέπει να κάνεις;


Γράφει ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας, ειδικός σε θέματα σχέσεων Barton Goldsmith, Ph.DΑν συμβαίνει συχνά να υποψιάζεσαι τον σύντροφό σου για απιστία τότε το πρώτο πράγμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθείς είναι νε επανεξετάσεις τι πάει στραβά στη σχέση σας. Αν ο σύντροφός σου περνά ώρες στο  υπολογιστή και παίρνει μαζί του το κινητό όπου και αν πάει ακόμα και στο μπάνιο τότε ναι ίσως οι υποψίες σας είναι βάσιμες. Αλλά αυτό που προέχει πριν σκεφτείτε οτιδήποτε άλλο είναι να διερευνήσετε τι δεν πάει καλά. Ίσως βρείτε και στον εαυτό σας κάποιες από τις αιτίες. Εάν η σπίθα στη σχέση σας μοιάζει να σβήνει τότε τι μπορείτε εσείς να κάνετε και δεν το έχετε κάνει μέχρι στιγμής για να την ξανακάνετε φλόγα;   


Ένα μεγάλο και πολύ συχνό λάθος  είναι το να μη συζητάμε όταν διαπιστώνουμε ότι έχουμε απομακρυνθεί οι σύντροφοι στη σχέση. Συσσωρεύουμε καχυποψία, θυμό αναλύουμε μόνοι μας γεγονότα διογκώνουμε πράγματα και περιστατικά στον νου μας αλλά δεν σκεφτόμαστε το να μιλήσουμε με ειλικρίνεια προκειμένου να σώσουμε τη σχέση μας. Δώστε στον/ στην σύντροφό σας την ευκαιρία να εξηγήσει. Μην θεωρείτε ότι γνωρίζετε τα πάντα γύρω από τη ζωή του, ένα περιστατικό μπορεί αν έχει παρερμηνευθεί από την πλευρά σας. Μπορεί και όχι. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, όσο και αν πονάει μιλήστε και αφήστε τον να σας εξομολογηθεί τι έκανε και για ποιο λόγο. Αυτά για όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για τη σχέση και δεν πιστεύουν πως το τρίτο πρόσωπο πρέπει να είναι ο… δικηγόρος. Το Α και το Ω στην αποκατάσταση μιας σχέσης είναι η καλή επικοινωνία.


Φυσικά και η απιστία είναι ένα τρομακτικό συμβάν που μας τρομάζει όλους όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτή. Μήπως όμως οι υποψίες είναι αποτέλεσμα της… φαντασίας σας; Η σαφήνεια είναι το δεύτερο πιο σημαντικό στο ξεκαθάρισμα των σχέσεών μας. Το τρίτο και εξίσου σημαντικό είναι το κατά πόσο είστε διατεθειμένοι να συγχωρήσετε τον σύντροφό σας. Οι άνθρωποι απατούν για πολλούς λόγους.  Και ο βασικός λόγος δεν είναι πάντα το ότι έπαψε να σας αγαπά… Μπορεί να νιώθει ανασφάλεια. Μπορεί να αναζητά απλά μια επιβεβαίωση.


Μιλήστε. Κάντε σκληρές ερωτήσεις. Μάθετε για τα δικά σας συναισθήματα, κατανοήστε τα συναισθήματα του άλλου. Μην κρύβετε οποιαδήποτε υποψία μην αποφεύγετε να κοιτάξετε κατάματα την αλήθεια. Ναι, μπορεί όντως να πονά αλλά μονάχα έτσι θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες στη σχέση ή τουλάχιστον να καταλάβετε αν πράγματι αξίζει να είστε μαζί ή όχι.  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X