Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Σπάνια φωτογραφία του Λίνκολ διχάζει ερευνητές
Σπάνια φωτογραφία του Λίνκολ διχάζει ερευνητές  thumbnail

Σπάνια φωτογραφία του Λίνκολ διχάζει ερευνητές

Το 1863 , ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν άγγιξε η ψυχή ενός έθνους με την περίφημη ομιλία στο Γκέτισμπουργκ. Τώρα , 150 χρόνια αργότερα αναστατώνει ξανά την κοινή γνώμη, με μια στερεοσκοπική φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε την ημέρα της ομιλίας του και είναι πιθανό να απεικονίζει τον Λίνκολν.


Η φωτογραφία, όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές, απεικονίζει τον Λίνκολν λίγο πριν ανέβει στο βάθρο και απευθυνθεί στο κοινό, ωστόσο ορισμένοι αμφισβητούν αυτή τη θεωρία, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι φαίνονται δύο γενειοφόροι άνδρες με ψηλό καπέλο στη φωτογραφία και δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τον ιστορικό Πρόεδρο.


Πριν από έξι περίπου χρόνια , ο Τζον Ρίχτερ , ένας ερασιτέχνης ιστορικός και διευθυντής του Κέντρου Φωτογραφίας για τον Αμερικανικό ΕΜφύλιο , μεγέθυνε μία εικόνα που τράβηξε ο φωτογράφος Αλεξάντερ Γκάρντνερ την ημέρα της διάσημης ομιλία του Λίνκολν στο Γκέτισμπουργκ.


Ο Ρίχτερ εντόπισε μία ψηλή φιγούρα σε άλογο που φορούσε ένα ψηλό καπέλο και χαιρετούσε τα στρατεύματα και υποστήριξε ότι πρόκειται για τον 16ο Πρόεδρο των ΗΠΑ.


Το εύρημα του Ρίχτερ συγκλόνισε την κοινή γνώμη, αφού μόνο άλλη μία εικόνα του Λίνκολν είναι γνωστή από εκείνη την ημέρα. Αλλά ορισμένοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους.


Κατά την εξέταση της στερεογραφίας ο Κρίστοφερ Οκλει, πρώην σχεδιαστής της Disney. Πρώτον, ο άνθρωπος που ο Ρίχτερ και οι υπόλοιποι υπέθεσαν ότι ο Λίνκολν φορούσε ένα παλτό με στρατιωτικό στυλ και επωμίδες, όμως ο Λίνκολν είναι γνωστό ότι φορούσε ένα απλό πανωφόρι εκείνη την ημέρα .


Ταυτόχρονα, ο Οκλει εντόπισε έναν άνδρα με περιποιημένο μούσι και ημίψηλο καπέλο να στέκεται ακριβώς εκεί όπου Λίνκολν θα βρισκόταν, κοντά σε έναν άνθρωπο που ο Οκλει υποθέτει ότι είναι ο τότε Υφυπουργός Γούλιαμ Σιούαρντ.


Ωστόσο, τα ευρήματα του Οκλει δεν κάθεται καλά με όλους τους ιστορικούς , αφού ο Ρίχτερ επιμένει ότι "Ο άνθρωπος που εντόπισα είναι σίγουρα ο Λίνκολν. Ποιος άλλος θα μπορούσε να χαιρετίσει τα στρατεύματα αν όχι ο αρχηγός;"


Στην πραγματικότητα , άλλοι ειδικοί έχουν επισημάνει ότι είναι απίθανο ο Λίνκολν να χαιρέτισε το στράτευμα αφού ο Ρόναλντ Ρήγκαν αναγνωρίζεται ως ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που έκανε κάτι τέτοιο, το 1981 – μια αξιοσημείωτη ρήξη με το προεδρικό πρωτόκολλο.


Δείτε την επίμαχη εικόνα
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X