Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τον Ρατσισμό
Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τον Ρατσισμό  thumbnail

Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τον Ρατσισμό

Οι διαπιστώσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, από την ενδελεχή διερεύνηση των αναφορών που υποβλήθηκαν στον Συνήγορο του Πολίτη – σε περίοδο 16 μηνών – σε συνδυασμό με τη μελέτη των χαρακτηριστικών του φαινομένου, όπως προκύπτουν από την ομαδοποίηση των περιστατικών ρατσιστικής βίας που έχουν καταγραφεί το αντίστοιχο διάστημα από την Ελληνική Αστυνομία, τον Τύπο και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, περιλαμβάνονται στην έκθεση που συνέταξε η ανεξάρτητη αρχή.


Η παρούσα έκθεση περιλαμβάνει τις διαπιστώσεις του Συνηγόρου από την ενδελεχή διερεύνηση των αναφορών που υποβλήθηκαν στον Συνήγορο του Πολίτη  από την 1η Ιανουαρίου 2012 έως τις 30 Απριλίου 2013.


Στην έκθεση συνεκτιμώνται οι σχετικές εκθέσεις διεθνών οργανισμών και οι προτάσεις των πολιτικών φορέων που ανταποκρίθηκαν σε σχετική πρόσκληση του Συνηγόρου και αξιολογείται η προσέγγιση της αστυνομικής διοίκησης για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.


Σε ειδική ενότητα καταγράφεται η εκδήλωση του φαινομένου στον χώρο του σχολείου και η αντιμετώπιση του από τη σχολική διοίκηση.


Οι διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα, όπως και οι συστάσεις και προτάσεις της ανεξάρτητης αρχής που περιλαμβάνονται στην παρούσα έκθεση, φιλοδοξούν να συμβάλουν στη θεσμική θωράκιση της Πολιτείας προκειμένου να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τα απεχθή φαινόμενα ρατσιστικής βίας, τα οποία δυστυχώς κλιμακώνονται τόσο σε αριθμό όσο και στην ένταση της ασκούμενης βίας, διαρρηγνύοντας την κοινωνική συνοχή και ειρήνη και υπονομεύοντας την ίση ανθρώπινη αξία και τα θεμέλια του ίδιου του κράτους δικαίου.


Συνοδευτικά Αρχεία


1. Ειδική έκθεση για τη ρατσιστική βία


2. Δελτίο τύπου


3. Περίληψη


 


Enikos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X