Αρχική / More / Αθλητικά / "Αυτές οι προσκλήσεις δόθηκαν σε μη δικαιούχους"
"Αυτές οι προσκλήσεις δόθηκαν σε μη δικαιούχους" thumbnail

"Αυτές οι προσκλήσεις δόθηκαν σε μη δικαιούχους"Συγκεκριμένα είπε στον Arena:


Για την ποινή στον ΠΑΟΚ: "Τι τοποθέτηση μπορεί κάποιος να κάνει. Από την στιγμή που δεν έγινε σωστή διαχείριση της ήδη υφιστάμενης τιμωρίας. Κάθε προσπάθεια προστασίας πέφτει στο κενό λόγω ορισμένων καταστάσεων που κανείς δεν περιμένει ότι θα δημιουργηθούν".


Περίμενε μία τέτοια ποινή;


"Έχουμε μία παρόμοια περίπτωση με τον Απόλλωνα Λεμεσού που δεν είναι τιμωρημένος αλλά πάει να παίξει σε τιμωρημένη έδρα. Της Λέγκια Βαρσοβίας. Και επειδή έχω μπει σε αυτό το θέμα με την τιμωρία της έδρας ειλικρινά σας λέω ότι είχα κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου. Δεν μπορεί να διατίθενται τα εισιτήρια σε οποιονδήποτε μπορεί να φωνάζει. Αντιθέτως, προορίζονται για τους VIP και τους σπόνσορες του συγκεκριμένου σωματείου. Οπότε οποιαδήποτε άλλη διανομή εισιτηρίων σημαίνει ότι παραβιάζεται η απόφαση της επιτροπής. Όταν δεν ξέρεις που να δώσεις τα εισιτήρια αυτά είναι τα αποτελέσματα, είσαι άξιος της τύχης σου".


Δηλαδή οι προσκλήσεις δόθηκαν σε λάθος άτομα: "Αυτές οι προσκλήσεις δόθηκαν σε μη δικαιούχους. Έτσι το αντιλαμβάνομαι. Η νομολογία λέει  ότι δίνονται στους συνοδούς και μερικούς VIP. Δηλαδή έναν πρώην πρόεδρο ένα παλαίμαχο ποδόσφαιρο. Συνήθως τιμούμε όσους πρόσφεραν και τους βάζουμε στην μικρή αυτή ελίτ. Είναι ένα προνόμιο. Αν αυτό το προνόμια το καταπατάς και το δίνεις στην θύρα 13 και θύρα 1 ή δεν ξέρω πως τις λένε τότε αυτά είναι τα αποτελέσματα. Δεν ξέρω αν είναι οργανωμένοι ή ανοργάνωτοι. Φαίνεται όμως ότι δεν ήταν αυτοί που δικαιούνται τα εισιτήρια. Εγώ δεν έχω δει και ίσως να αδικώ τον ΠΑΟΚ. Πάντως, δεν φταίνε οι φίλαθλοι. Καθόλου".


Για τους παρατηρητές: "Στο γήπεδο είχε παρατηρητή. Δεν είναι τόσο δύσκολο σε έναν κεκλεισμένο αγώνα να βρεις τους υπεράριθμους. Με ένα πρόχειρο μέτρημα βρίσκεις. Είναι αφάνταστα εύκολο. Όλοι και όλοι στην κερκίδα είναι 35-40 άτομα. Είναι δύσκολο να τους μετρήσω; Μέτρησαν 80 σημαίνει ότι παραβιάστηκε το πρωτόκολλο. Δεν μπορείς να λες ότι ήταν μηχανικός και σούπα μου πες. Αυτά δεν περνούν στην ΟΥΕΦΑ".


Εφόσον ο ΠΑΟΚ τελεί τριετή αναστολή πόσο επικίνδυνη ήταν αυτή η απόφαση;


"Βεβαίως είναι επικίνδυνο. Πρέπει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να διαφυλάσσουν σαν κόρη οφθαλμού την διαχείριση των ευρωπαϊκών αγώνων. Να μην επιτρέπουν σε κανέναν να διακινδυνεύει την τύχη του. Μιλάμε για εταιρία που ξοδεύει πολλά λεφτά και δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνονται αυτά. Αυτά τα πράγματα είναι ακατανόητα. Ιδιαίτερα με την διανομή. Είμαστε πιο έξυπνοι νομίζουμε; Έχουμε πάρει όλους τους ευρωπαίους σας βλάκες και εμείς είμαστε οι έξυπνοι; Είναι κρίμα. Από όλες τις απόψεις. Ένα σωματείο μεγάλο της Ελλάδος να υποπέσει σε τέτοιο γελοίο παράπτωμα. Αυτοί οι παραπάνω στο γήπεδο θα κάνανε την διαφορά δηλαδή;".
Ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, μίλησε για την τιμωρία του ΠΑΟΚ. "Πρέπει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να διαφυλάσσουν σαν κόρη οφθαλμού την διαχείριση των ευρωπαϊκών αγώνων", είπε


Έχουν υπάρξει ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν;


"Όχι δεν έχω υπόψη μου ανάλογο περιστατικό. Ίσως να υπήρξε. Μπορεί ορισμένες αποφάσεις να μην τις αξιολογούμε όταν δεν μας αφορά. Ειλικρινά δεν έχω υπόψη μου κάτι παρόμοιο".


Είναι υπερβολική η ΟΥΕΦΑ;


"Δεν μπορώ να ξέρω. Δεν μπορώ να απαντήσω. Αυτά  όλα τα λέμε εμείς οι Έλληνες όταν θέλουμε να δικαιολογήσουμε τους εαυτούς μας. Δεν έπρεπε να γίνει. Εφόσον έγινε η παράβαση πρέπει να περιμένεις από επίπληξη μέχρι θάνατο".


Τι ακριβώς έγινε στον αγώνα του Απόλλωνα με την Λέγκια στην οποία είχε επιληφθεί;


"Προσπάθησε να διεκδικήσει τα επιπλέον εισιτήρια ο Απόλλωνας αλλά η απόφαση είναι ξεκάθαρη ότι και για τους φιλοξενούμενους πλέον τα εισιτήρια είναι 75. Η τιμωρία του ΠΑΟΚ είναι από πέρσι  και γι' αυτό  Σάλκε πήρε 200. Ενώ από φέτος όλα τα κεκλεισμένων είναι και για τους φιλοξενούμενους 75. Γι' αυτό είπα στους ανθρώπους του Απόλλωνα ξεχάστε θύρες και παραθύρες οργανωμένων,εάν δώσετε εκεί προσκλήσεις να έχετε υπόψη ότι μπορεί να τιμωρηθούμε. Τελικά μείναμε στους 75. Δεν είναι κανονισμός . Η ίδια η πειθαρχική επιτροπή ερμηνεύει με αυτόν τον τρόπο το κεκλεισμένων των θυρώνΚάποιος φταίει για όλα αυτά. Δεν φταίει η ΟΥΕΦΑ ούτε η δικαστική επιτροπή. Φταίνε αυτοί που έκαναν ότι έκαναν. Ένας που είναι ισόβια φυλακισμένος στον Κορυδαλλό δεν φταίει ο δικαστής που τον τιμώρησε. Κάτι έχει γίνει. Βεβαίως είναι κρίμα και λυπηρό να βλέπεις αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Εγώ δεν πάω παρόλο που δικαιούμαι σαν αξιωματούχος της ΟΥΕΦΑ. Δεν το κάνω διότι νιώθω άβολα σε ένα κενό στάδιο. Αλλά από την άλλη πρέπει να βάζουν νου εκείνοι που είναι υπεύθυνοι. Όταν έχουμε υψηλού κινδύνου αγώνες τα πράγματα κυλούν καλύτερα και δεν πέφτει ούτε βελόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είδα τον αγώνα του Απόλλωνα με την Τραπεζούντα. Δεν έπεσε ούτε βελόνα".


Καταλήγοντας: "Πρέπει τον κάθε αγώνα να τον αντιμετωπίζουμε από πλευράς ασφάλειας σαν να είναι η πρώτη φορά. Να μην υπάρχει χαλαρότητα ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Εγώ το κρίμα που είπα είναι γατί γνωρίζω τους χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ που είναι σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι κρίμα και άδικο αυτή η ομάδα να τιμωρείται για γελοιότητες. Τώρα χρειάζεται από τα ανώτερα στάδια της διοίκησης να πάρουν έναν βούρδουλα και να τον χτυπήσουν πάνω στο τραπέζι, δεν γίνεται διαφορετικά. Φταίει η ΟΥΕΦΑ φταίει ο παρατηρητής ενώ εμείς δεν φταίμε. Εμείς πάντα λέμε φταίνε οι άλλοι. Δημιουργούμε και όνομα. Και στο τέλος ακόμη και αν δεν φταίμε θα τιμωρούμαστε".
 olapaok.gr

Comments

Gossip Town
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X