Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / H XA στρατολογούσε και μαθητές στα σχολεία!
H XA στρατολογούσε και μαθητές στα σχολεία! thumbnail

H XA στρατολογούσε και μαθητές στα σχολεία!

Στα σχολεία φαίνεται πως έχει εισβάλλει η Χρυσή Αυγή η οποία προσπαθεί να στρατολογήσει νέους μαθητές στους κόλπους της με αρκετούς εκπαιδευτικούς να κάνουν λόγο για ομάδες εξωσχολικών οι οποίοι προσπαθούν να στρατολογήσουν ανήλικα αγόρια και κορίτσι προκειμένου να στελεχώσουν τα Τάγματα Εφόδου της οργάνωσης.
Η κατάσταση στα σχολεία φαίνεται να έχει βγει εκτός ελέγχου, καθώς οι καθηγητές αποκαλύπτουν πως δέχονται απειλές από τους μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές ακόμη και για να τους βάλουν υψηλότερη βαθμολογία, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Εθνος.


Οι μαθητές οι οποίοι στρατολογούνται από τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος, συνήθως στοχοποιούν αλλοδαπούς συμμαθητές τους και συμμαθητές τους με αντιφασιστική ιδεολογία και αρκετές φορές τους ξυλοκοπούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η επίθεση που δέχθηκε μαθητής του Πολυκλαδικού Λυκείου Ρεθύμνου από χρυσαυγίτες συμμαθητές του, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν επειδή πήγε σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο, ενώ χρειάστηκε να επέμβουν οι καθηγητές για να τελειώσει ο ξυλοδαρμός.


Πως στρατολογεί η Χρυσή Αυγή τους ανήλικους μαθητές


Ο τρόπος με τον οποίο η Χρυσή Αυγή προσεγγίζει τους μαθητές, είναι ενδεικτικός του τρόπου με τον οποίο αποδίδει η «κατήχηση» τους στις νεαρές ηλικίες: Οι χρυσαυγίτες, επιλέγουν συνήθως παιδιά από χαμηλά κοινωνικά στρώματα τα οποία έχουν επιδείξει επιθετική συμπεριφορά και τους κάνουν πλύση εγκεφάλου, λέγοντας τους ότι μπορούν να γίνουν οι «κυρίαρχοι» του σχολείου, ενώ τους φέρνουν ως παράδειγμα βουλευτές και μεγαλοστελέχη της Χ.Α. τα οποία είναι γνωστά για τα «ανδραγαθήματα» τους. Τις καλύτερες πιθανότητες για την στρατολόγηση ανηλίκων, τις έχει η Χρυσή Αυγή όταν οι γονείς τους είναι άνεργοι, καθώς έτσι τους στρέφει κατά των μεταναστών.


Το μέσο το οποίο προτιμούν οι χρυσαυγίτες για να στρατολογούν μαθητές, είναι είτε η διανομή φυλλαδίων έξω από τα σχολεία, είτε η χρήση του facebook και άλλων social media τα οποία χρησιμοποιούν συχνά οι μαθητές.
Από την μεριά τους, οι καθηγητές φοβούνται να καταγγείλουν συγκεκριμένα περιστατικά, καθώς φοβούνται αντίποινα, ενώ υπάρχουν και μεμονωμένα περιστατικά εκπαιδευτικών που «κλείνουν το μάτι» στην Χ.Α.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X