Αντιοξειδωτική σαλάτα με ρόδι και σταφίδες

<p><span>  Το ρόδι και οι σταφίδες αποτελούν από τις πιο πλούσεις σε αντιοξειδωτικά συστατικά τρόφιμα στη φύση. Συμβάλλουν στην καλή υγεία των αγγείων και προστατεύουν τα κύτταρά μας από τη φθορά.</span></p>
<p><strong>Υλικά:</strong></p>
<p><span><span>1 μικρή γαλλική σαλάτα</span><br /><span>½ φλιτζάνι ρόδι</span><br /><span>½ φλιτζάνι σταφίδες</span><br /><span>8-10 φλούδες από παρμεζάνα</span><br /><span>2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span>1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο</span><br /><span>1 κουταλάκι του γλυκού μέλι</span><br /><span>1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα</span><br /><span>αλάτι</span><br /><br /><strong>Εκτέλεση:</strong></span></p>
<p><span><span>Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σαλάτα σε χονδρά κομμάτια, το ρόδι, τις σταφίδες και την παρμεζάνα. Σε ένα μπλέντερ ή σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε τη σάλτσα πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.</span></span></p>

Σχετικά άρθρα