Αρχική / Γυναικεία κραυγή: Ο άνδρας ξεσπά πάνω μου με μπουνιές
Γυναικεία κραυγή: Ο άνδρας ξεσπά πάνω μου με μπουνιές thumbnail

Γυναικεία κραυγή: Ο άνδρας ξεσπά πάνω μου με μπουνιές

Αναγνώστριά μας ζητά την βοήθεια των ειδικών μας.


Ο άντρας μου έχει πολλά νεύρα διαρκώς και νιώθω πως έχει πολύ θυμό μέσα του. Ξεσπάει σε μένα είτε με μπουνιές… τι να κάνω. Έχουμε δυο παιδάκια και τον ακούνε συνέχεια να φωνάζει.


Αγαπητή αναγνώστρια. Ζητήσαμε τη συμβουλή της ψυχολόγου κυρίας Λίζας Βάρβογλη.Κανονικά σε αυτές τις περιπτώσεις λέμε στις γυναίκες ότι πρέπει να πάρουν τα παιδιά και ναφύγουν από το σπίτι. Τουλάχιστον αυτός είναι ο διεθνής κανονισμός στην ψυχολογία και στην ψυχιατρική. Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα πολλές φορές είναι δύσκολο αυτό για μια γυναίκα – το πρώτο που θέλω να συμβουλεύσω αυτή τη γυναίκα είναι να επικοινωνήσει με μια γραμμή στήριξης γυναικών και να μιλήσει με ανθρώπους που είναι ειδικοί στον χειρισμό των καταστάσεων αυτών. Μια τέτοια γραμμή είναι το 15900 από την γενική γραμματεία ισότητας των δυο φύλων.


Εκεί θα λάβει μια κατεύθυνση ανάλογα και με την περιοχή που μένει που μπορεί να απευθυνθεί. Μπορεί η ίδια να απομακρυνθεί; Μπορεί να απομακρύνει τα παιδιά κάθε φορά που γίνεται ένα ανάλογο περιστατικό κακοποίησης; Πρέπει να τα βάζει σε ένα άλλο δωμάτιο κάθε φορά που ο άντρας της παρουσιάζει αυτή τη συμπεριφορά.


Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την περίπτωση. Γίνεται κατ΄εξακολούθηση αυτό το σκηνικό βίας; Ο άντρας της αντιλαμβάνεται το λάθος που κάνει; Αν το αντιλαμβάνεται είναι διατεθειμένος να δεχτεί βοήθεια για να χαλιναγωγήσει τα νεύρα του;


Τα παιδιά σε αυτές τις περιπτώσεις τρομάζουν, αποσταθεροποιούνται, είναι πολύ πιθανό να τραυματιστούν ψυχικά, δε νιώθουν ασφαλή στο σπίτι και αυτή η ένταση προκαλεί πολύ συχνά και ψυχολογικά προβλήματα. Πολύ συχνά εντοπίζουμε και μαθησιακές δυσκολίες καθώς και προβλήματα συγκέντρωσης. Ακόμα και συμπτώματα κατάθλιψης παρατηρούμε στα παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με τέτοιου είδους περιστατικά βίας. Ακόμα και βίαιες συμπεριφορές σε συνομηλίκους έχουμε εντοπίσει.


Να σκεφτεί πολύ καλά αυτή η γυναίκα για το αν πρέπει να μείνει ή να φύγει από αυτή τη σχέση και να εξετάσει όλες τις δυνατότητες. Αυτό είναι που συμβουλεύουμε συχνά αυτές τις γυναίκες. Οι άνδρες που απλώνουν το χέρι τους σε μια γυναίκα πολλές φορές το κάνουν από την αρχή της σχέσης αλλά η γυναίκα τους συγχωρεί τις πρώτες φορές που εμφανίζεται αυτή η βίαιη συμπεριφορά. Οι άνδρες αυτοί είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάζουν ψυχιατρικά προβλήματα. Δεν προέρχονται από συγκεκριμένο κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο και ούτε συγκεκριμένο μορφωτικό επίπεδο. Είναι άνθρωποι χωρίς αυτοσυγκράτηση και συχνά με κάποιο βαθύ προσωπικό πρόβλημα που εκφράζεται με θυμό και βία. Σαφώς πρόκειται για διαταραχή.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X