Αρχική / Eίμαι παρθένος, πώς θα αποκτήσω ερωτική αυτοπεποίθηση;
Eίμαι παρθένος, πώς θα αποκτήσω ερωτική αυτοπεποίθηση;  thumbnail

Eίμαι παρθένος, πώς θα αποκτήσω ερωτική αυτοπεποίθηση;

Αναννώστης μας ρωτά:


Eiμαι 19 ετών. Θεωρώ πως έχω το εξής πρόβλημα- αν λεγεται πρόβλημα. Δεν είμαι σε θέση να κάνω σχέση στην ουσία δεν έχω κάνει σχέση ακόμα σοβαρή ώστε να φτάσω στο σεξ. Η αλήθεια είναι ότι νομίζω πως δε θεωρώ τον εαυτό μου άσχημο αλλά παρόλα αυτά νομίζω ότι μου λείπει η αυτοπεποίθηση να προσεγγίσω τις κοπέλες τις άγνωστες κυρίως διότι άπαξ και γνωριστώ και περάσω στο στάδιο της φιλίας ανοίγομαι και είμαι αρκετά χαλαρός αλλά όσον αφορά τη γνωριμία κομπλάρω και ενώ μπορεί να ξέρω τι να πω αγχώνομαι και δε φτάνω ούτε καν προσπαθώ να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Τι μου προτείνετε;


Αγαπητέ αναγνώστη. Απευθύναμε τον προβληματισμό σας, στην συνεργάτιδά μας ψυχολόγο, Δρ. Λίζα Βάρβογλη 


Αυτό που πρέπει να πούμε αρχικά είναι το ότι είναι σημαντικό που έχει εντοπίσει το πρόβλημα στη συμπεριφορά του. Ας κοιτάξει μήπως αυτό οφείλεται στα πρότυπα που έχει λάβει από τους γονείς. Ποια ακριβώς ήταν η σχέση των γονιών του; Μήπως του δόθηκε ένα μήνυμα ότι δηλαδή οι σχέσεις οι ερωτικές είναι δύσκολες; Μήπως κάτι τον φόβισε και δεν του επέπτρεψε και δεν του επιτρέπει ακόμα να ανοιχτεί στις κοπέλες που γνώρισε και γνωρίζει; Μήπως κάποια παλαιότερη συναναστροφή του τον φόβισε;


Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να επικεντρωθεί στο τι ακριβώς κάνει και λέει στις κοπέλες τις οποίες συναντά. Και να σκεφτεί. Αφού μπορώ να προσεγγίσω το άλλο φύλο και να κάνω φιλικές σχέσεις και να επικοινωνήσω και να ανοιχτώ, έχω την ικανότητα να προχωρήσω και στη σύναψη ερωτικής σχέσης.


Κάτι προφανώς τον μπλοκάρει. Ακόμα και η επανάληψη της σκέψης «δεν μπορώ να κάνω σχέση» του κάνει κακό. Είναι σημαντικό να επιλέξει κοπέλες με τις οποίες θα περνά καλά. Να κατανοήσει ότι το ζήτημά του θέλει χρόνο. Να καλλιεργήσει φιλίες με χρονική διάρκεια και να δει με ποια από αυτές τις κοπέλες μπορεί να συνάψει ερωτική σχέση. Και βέβαια πρέπει να τονώσει την ερωτική του αυτοπεποίθηση. Πώς θα γίνει αυτό; Με το να κάνει συνεχείς επιβεβαιώσεις στον εαυτό του, του τύπου: «Θέλω και μπορώ να έχω μια ωραία ερωτική σχέση, όπως ταιριάζει στην ηλικία μου». Να το λέει κάθε μέρα στον εαυτό του, κάθε πρωί που ξυπνάει. Και παράλληλα θα κάνει την προσπάθειά του να ανοίξει τον φιλικό κύκλο του. Χρειάζεται προσπάθεια και θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα.


 


Καλό θα ήταν να μιλήσει και με κάποιον άνδρα που να εμπιστεύεται, ένα κοντινό πρόσωπο ίσως μεγαλύτερης ηλικίας που θα μπορούσε να τον συμβουλεύσει.  Είναι καλό σε αυτές τις ηλικίες να αναζητούμε πρότυπα που μπορούμε κιόλας να εμπιστευθούμε.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X