Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Πώς μπορώ να χάσω τα τελευταία 2 κιλά;
Πώς μπορώ να χάσω τα τελευταία 2 κιλά; thumbnail

Πώς μπορώ να χάσω τα τελευταία 2 κιλά;

 Ερώτημα  Αναγνώστριας: Είμαι 49 κιλά και έχω ύψος 1.57. Τον τελευταίο χρόνο έχω χάσει 4 κιλά με υγεινή διατροφή και άσκηση pilates και περπάτημα σχεδόν σε καθημερινή βάση Το πρόβλημα μου ειναι οτι ενώ θέλω να χάσω άλλα 2 κιλά η ζυγαριά έχει κολλήσει και δεν δυσκολεύομαι πολύ να χάσω αυτά τα τελευταία 2 κιλά Ακολουθώ όλες τις συμβουλές περί γευμάτων κάθε 4 ώρες καλό πρωινό κλπ και δεν έχω κανένα πρόβλημα υγείας. Τι μπορώ να κάνω να πάρει μπρος ο μεταβολισμός μου και να ξεκολλήσει η ζυγαριά.


Απαντά η Άννα Παπαγεωργίου, Διατροφολόγος


Για μια κοπέλα 49 κιλά με ύψος 1.57,ο δείκτης μάζας σώματος κυμαίνεται στα φυσιολογικά, ακόμα και στα χαμηλά  φυσιολογικά επίπεδα. Κάτω από αυτά τα επίπεδα  το άτομο μπορεί να θεωρηθεί και λιποβαρής. Επόμένως δεν συντρέχει λόγος  για περεταίρω διαδικασίες όπου μπορούν να είναι και ψυχοφθόρες και να οδηγήσουν και σε λανθασμένες καταστάσεις, οργανικές. Το ερώτημα ποιο είναι τελικά: Είμαι στα φυσιολογικά πλαίσια και κάνω προσπάθεια να πέσω κάτω από τα φυσιολογικά; Πρέπει αρχικά να κατανοήσετε ποιά είναι η εικόνα του σώματος που έχετε, γιατί προφανώς εδώ υπάρχει λανθασμένη εικόνα για το σώμα μου.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X