Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Βλέννες από το κάπνισμα: Τί μπορεί να συμβαίνει;
Βλέννες από το κάπνισμα: Τί μπορεί να συμβαίνει; thumbnail

Βλέννες από το κάπνισμα: Τί μπορεί να συμβαίνει;

Ερώτημα αναγνώστη: Είμαι 41 ετών και κάπνιζα 21 χρόνια. Το τελευταίο διάστημα που κάπνιζα είχα δύσπνοια και έκοψα το τσιγάρο.Έχω 20 μέρες που δεν καπνίζω και το πρόβλημα ειναι ότι τις πρώτες 10 μέρες που δεν κάπνιζα είδα θεαματική διαφορά στην αναπνοή και στην αντοχή μου.Έχω παρατηρήσει πως όταν δεν κινούμαι αρκετά η δεν περπατάω έχω δύσπνοια.Επίσης, έχω φλέγματα τα οποία δεν μπορώ να βγάλω και παρατηρώ ότι όταν δεν κινούμαι αρκετά έχω δύσπνοια.


 Για το ερώτημά σας απευθυνθήκαμε και μας απαντούν οι γιατροί:


  Μπαρμπαρέσσου Ζαφειρούλα, πνευμονολόγος 


Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν πνευμονολόγο προκειμένου να διερευνηθεί η συμπτωματολογία.


 και η γιατρός Γκάγκα Μίνα, πνευμονολόγος


Είναι ένα αρκετά σοβαρό ιστορικό καπνίσματος. Η καλύτερη απόφαση που πήρατε είναι να σταματήσετε το κάπνισμα, γιατί μόνο όταν το κάπνισμα διακοπεί, θα σταματήσουν  και τα συμτώματα. Ό,τι φάρμακα και αν χορηγηθούν, αν δεν  δεν γίνει  η διακοπή του καπνίσματος, το πρόβλημα, όχι μόνο θα εξακολουθεί να υπάρχει , μα και να χειροτερεύει. Επομένως, η σημαντικότερη απόφαση είναι  η  άμεση διακοπή του καπνίσματος. Όπως  όμως καταλαβαίνετε,  με τη διακοπή του καπνίσματος, δεν  σταματούν τα συμτώματα αυτόματα. Πολλές φορές  χρειάζεται  μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή άλλες φορές, μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν. Το σίγουρο  είναι  ότι αποφεύγεται η  περεταίρω  ζημιά.  Αυτό που βοηθάει,  φυσικά, είναι η άσκηση. Όσο περισσότερη, τόσο καλύτερα, κκινητοποιεί  τις εκκρίσεις, βοηθάει την αναπνοή, ασκεί τον πνεύμονα για καλύτερη αναπνοή.  Επίσης, η κατανάλωση  πολύ νερού  συμβάλλει  σημαντικά στη βλενόρρηση. Φαρμακευτικές ουσίες , τύπου bisolvon, δεν χρειάζονται, άλλωστε τώρα δεν επιχορηγούνται από τα ταμεία. Σαφώς και η μείωση των περιττών κιλών (είναι αρκετά τα κιλά για το ύψος σας ) με ισορροπημένη διατροφή  σε συνδυασμό με την άσκηση θα συμβάλλουν σηματικά στην κλινική εικόνα σας.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X