Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Πολύποδες του εντέρου: Πότε γίνονται επικίνδυνοι;
Πολύποδες του εντέρου: Πότε γίνονται επικίνδυνοι; thumbnail

Πολύποδες του εντέρου: Πότε γίνονται επικίνδυνοι;

Ερώτημα Αναγνώστη: Επί δύο συνεχείς εξετάσεις κολονοσκόπισης, σε διάρκεια δύο ετών,βρέθηκαν πολύποδες. Τέσσερα λευκώματα, ιστοτεμάχια, διαμέτρου απο 04 έως 08 εκ και πολυποειδές μόρφωμα μεγίστης διαμέτρου 1 εκ. Στα 28 εκ από τον δακτύλιο την πρώτη φορά και 0,204 εκ τη δεύτερη φορά, όπως αναφέρεται στην εξεταση, στην ίδια περιοχή όπου και αφαιρέθηκαν. Ερώτηση: εφόσον το προβλημα προκύπτει στην ίδια περιοχή,.μια προληπτική χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση του συγκεκριμένου σημείου εντέρου, θα είχε αποτέλεσμα ώστε να σταματήσει η παραγωγή αυτών των φαινομένων;
Απαντά ο Γιατρός Οικονόμου Μιχάλης,  Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος


                                                                         Επεμβατικός Ενδοσκόπος. 


 Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, για να προχωρήσετε σε χειρουργική επέμβαση. Πρέπει όμως να υπάρξει ένα follow up (παρακολούθηση – επανεξέταση) και συγκεκριμένα, επειδή, υπάρχουν τρεις πολύποδες, συνιστάται επανεξέταση στην τριετία Αν υπήρχαν λιγότεροι πολύποδες, θα μπορούσε και στην πενταετία. Σύμφωνα πάντα με τη διεθνή βιβλιογραφία και την κλινική πρακτική, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και ιδιαίτερα χειρουργικής επέμβασης.


 Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X