Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Απλοί τρόποι για να καταπολεμήσετε τις ημικρανίες
Απλοί τρόποι για να καταπολεμήσετε τις ημικρανίες thumbnail

Απλοί τρόποι για να καταπολεμήσετε τις ημικρανίες

Όποιος είχε ποτέ ημικρανίες και έντονους πονοκεφάλους μπορεί να επιβεβαιώσει πόσο εξουθενωτικοί μπορούν να είναι. Ο βασανιστικός πόνος μπορεί να καταστήσει τη λειτουργία του οργανισμούς αδύνατη. Όμως υπάρχουν ορισμένες τεχνικές που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας με τις ημικρανίες διαχειρίσιμη. Μπορείτε να βρείτε ανακούφιση στα φάρμακα, εναλλακτικές θεραπείες και μαθαίνοντας τρόπους να μειώσετε το άγχος και να χαλαρώσετε.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να κρατήσετε τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους μακριά.  • Ακολούθησε τον τρόπο αντιμετώπισης των πονοκεφάλων. Απογύγετε τη λήψη φαρμάκων χωρίς εντολή γιατρού.

  • Μειώστε το συναισθηματικό στρες. Πάρτε χρόνο για να χαλαρώσετε και απομακρυνθείτε από στρεσογόνες καταστάσεις. Ακολουθήστε τρόπους χαλάρωσης, όπως η βαθιά αναπνοή και η προοδευτική χαλάρωση των μυών.

  • Μειώστε τη σωματική καταπόνηση. Η σωστή ξεκούραση και ο ύπνος θα σας επιτρέψει να χαλαρώσετε βαθιά, έτσι ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις πιέσεις της ημέρας. Όταν κάθεστε για πολλή ώρα, πρέπει να σηκώνεστε και να τεντώνεστε περιοδικά. Χαλαρώστε το σαγόνι, το λαιμό και τους ώμους σας.

  • Να ασκείστε τακτικά. Κάντε τουλάχιστον 20 λεπτά γυμναστική  τρεις φορές την εβδομάδα.

  • Κρατήστε μια κανονική ρουτίνα. Φάτε τα γεύματα και τα σνακ την ίδια ώρα περίπου και κοιμηθείτε αρκετά τη νύχτα.

  • Σταματήστε το κάπνισμα. Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει έντονους πονοκεφάλους και ημικρανίες. Ρωτήστε το γιατρό σας για πληροφοφρίες σχετικά με προγράμματα διακοπής του καπνίσματος.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X