Αρχική / Παιδί / H τηλεόραση υπεύθυνη για αυτισμό στα παιδιά;
H τηλεόραση υπεύθυνη για αυτισμό στα παιδιά; thumbnail

H τηλεόραση υπεύθυνη για αυτισμό στα παιδιά;

 


Αν το παιδί σας είναι κάτω των 3 ετών και ανησυχείτε για την υγεία του, λάβετε υπόψη  σας το άρθρο που δημιοσιεύτηκε στο Guardian Unlimited την 24η Απριλίου 2007, το οποίο ανακοινώνει τα αποτέλεσματα έρευνας που συσχετίζεται με τον αυτισμό και με την επιβλαβή επίδραση της τηλεόρασης στη σωματική και διανοητική υγεία των παιδιών. Σύμφωνα με την έρευνα, τα παιδιά κάτω των 3 ετών  που παρακολουθούν τηλεόραση μπορεί να εμφανίσουν διαταραχές που αφορούν τη γλωσσική και κοινωνική τους εξέλιξη.


Επιπρόσθετα, η παρακολούθηση τηλεόραση αυξάνει τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας όπως η διαταραχή ελλειματικής προσοχής, ο αυνανισμός και η παχυσαρκία.


Πριν από την ηλικία των 3 ετών, ο εγκέφαλος του παιδιού αναπτύσσεται ταχύτατα και διαμορφώνεται  ανάλογα με τα ερεθίσματα στα οποία εκτίθεται, σύμφωνα με την αναφορά. Επίσης, η αναφορά επισημαίνει ότι η έκθεση των παιδιών σε εικόνες ταχείας κίνησης για τα μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να εξασθενίσει την προσοχή τους και να εμποδίσει την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.


Άλλες έρευνες δείχνουν ότι η τηλεοραση  μπορεί να διαταράξει  τα μοτίβα του  ύπνου στα βρέφη και τα νήπια, καθώς και να μειώσει το μεταβολικό τους ρυθμό, επειδεινώνοντας τα προβλήματα υγείας που συναπάγεται η ελλιπής άσκηση.


Επιπλέον, πολλές μελέτες δείχνουν ότι η πρώιμη έκθεση στην τηλεόραση μπορεί να προκαλέσει αυτισμό. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X