Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σήμερα απολογείται ο Μιχαλολιάκος
Σήμερα απολογείται ο Μιχαλολιάκος  thumbnail

Σήμερα απολογείται ο Μιχαλολιάκος

Άρνηση του βαρύτατου κατηγορητηρίου και απόδοση των διώξεων τους σε πολιτικά κίνητρα αναμένεται να είναι οι βασικοί πυλώνες της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσουν οι συλληφθέντες βουλευτές και ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής. 

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναμένεται να περάσει σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις βαρύτατες κατηγορίες. Στον Νίκο Μιχαλολιάκο αποδίδεται, σύμφωνα με το πόρισμα – «φωτιά» του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο ρόλος του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε κατά τα πρότυπα του «Führer Prinzip» («Αρχή του ηγέτη») δηλαδή κατά τα πρότυπα δομής του ναζιστικού σχήματος.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με βάση το άρθρο 187 του ποινικού κώδικά που αφορά στη συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που σύμφωνα με την παράγραφο 1 τιμωρείται με «με κάθειρξη μέχρι 10 όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος με δομημένη και με διαρκή δράση ομάδας από τρία ή περισσότερα πρόσωπα που επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων εταίρων κακουργημάτων». Με κάθειρξη 10 ετών τιμωρείται, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ανακριτικές αρχές φέρονται να έχουν ισχυρά στοιχεία για τον πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο του Νίκου Μιχαλολιάκου όσο και των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση. 
Ως υπαρχηγός, σύμφωνα με το πόρισμα, παρουσιάζεται ο βουλευτής Νίκος Παππάς που αναμένεται να απολογηθεί αύριο Πέμπτη. Ως καθοδηγητές της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται οι βουλευτές, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Διαβάστε τι υποστήριξαν στις δικές τους απολογίες.

Αποκαλυπτικός ο «χάρτης» των τηλεφωνημάτων

Αποκαλυπτικά, για τις επικοινωνίες που έγιναν μεταξύ των στελεχών και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής και ενδεικτικά για τον ρόλο του καθενός, πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, αλλά και ενδεικτικά του αναβρασμού που επικράτησε λίγη ώρα μετά, θεωρούνται από τις Αρχές, δύο διαγράμματα που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. Σε αυτά φαίνονται οι τηλεφωνικές επαφές από τα τηλέφωνα του βουλευτή, Γιάννη Λαγού, και του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη.

Όπως φαίνεται στον «χάρτη» των τηλεφωνικών επικοινωνιών, ο βουλευτής έχει αλλεπάλληλες επαφές με τον Γιώργος Πατέλη και άλλα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Ηλίας Παναγιώταρος, πριν από την δολοφονία, ενώ μετά το έγκλημα δέχεται κλήση και καλεί τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Πατήστε επάνω στην εικόνα προκειμένου να διαβάσετε αναλυτικά


Ο Γιάννης Λαγός φαίνεται ότι έχει δεχτεί πριν τη δολοφονία και ένα τηλεφώνημα από τη Βουλή, που όμως δεν αποδεικνύεται αν σχετίζεται με το αιματηρό περιστατικό, που ακολούθησε.

Ο Γιώργος Πατέλης επίσης, φαίνεται ότι είναι το κέντρο της «προετοιμασίας» της δολοφονίας, ενώ αμέσως μετά, επικοινωνεί με τη σύζυγο του δράστη, Γ. Ρουπακιά (συνδρομητής 1.), καθώς και με τον Νίκο Μιχαλολιάκο το μεσημέρι της επόμενης μέρας.

Πατήστε επάνω στην εικόνα προκειμένου να διαβάσετε αναλυτικά


 


Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X