Μπακαλιάρος στιφάδο

<p><strong><br /> Υλικά:</strong></p>
<p>1 ½ κιλό μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια και ξαρμυρισμένο</p>
<p>1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρια)</p>
<p>1 φλ.τσαγ κόκκινο κρασί</p>
<p>½ φλ.τσαγ. ελαιόλαδο</p>
<p>2 φύλλα δάφνη</p>
<p>½ κ.γλκ κύμινο</p>
<p>½ κ.γλκ πιπέρι</p>
<p>4 κόκκους πιπέρι</p>
<p>3 κόκκους μπαχάρι</p>
<p>3 γαρίφαλα</p>
<p>1 ξύλο κανέλας</p>
<p>1 φλούδα πορτοκάλι</p>
<p> </p>
<p><strong>Διαδικασία:</strong></p>
<p><strong></strong>Αφού κόψουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ με νερό και το ξαρμυρίζουμε για 18 ώρες και στην διάρκεια αλλάζουμε το νερό για 7 φορές. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μπακαλιάρο, 1 φλ.τσαγ νερό, την δάφνη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράση για 10΄. Ρίχνουμε το κρασί, τα κοκκάρια, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, την πορτοκαλόφλουδα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30΄, μέχρι να μαλακώσουν τα μικρά κρεμμύδια. Αφού μελώσουν τα κρεμμύδια και δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες βραστές ή χόρτα.</p>

Σχετικά άρθρα