Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Προφυλακιστέοι οι Μιχαλολιάκος-Πατέλης
Προφυλακιστέοι οι Μιχαλολιάκος-Πατέλης thumbnail

Προφυλακιστέοι οι Μιχαλολιάκος-Πατέλης

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων κρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο εισαγγελέων επιφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον Γιώργο Πατέλη "πυρηνάρχη" της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Δείτε τη στιγμή της εξόδου του Ν. Μιχαλολιάκου από την Ευελπίδων

 

Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν. Παρούσες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κατά την απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ήταν η γυναίκα και η κόρη του καθώς επίσης και περίπου 50 οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Ανακοίνωση της Χ.Α. για την προφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου

Η απολογία του ΓΓ της Χρυσής Αυγής 

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής ολοκλήρωσε μετά από 5 ώρες την μαραθώνια απολογία του, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, αρνούμενος την κατηγορία.Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον Πατέλη σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος (Μιχαλολιάκος) έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/2013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12:37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη.

Ελένη Ζαρούλια: Είσαι ένα διαμάντι

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση των εισαγγελέων και ανακριτών για την προφυλάκιση του ΓΓ της Χρυσής Αυγής, κατά την έξοδό του από τι δικαστικό κτίριο η σύζυγος και η κόρη του ξέσπασαν. «Είσαι ένα διαμάντι» φώναζε η Ελένη Ζαρούλια, βουλευτής της Χ.Α., ενώ η κόρη του φώναζε «θα νικήσουμε τους…». 

Πηγή: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=265787&catID=11

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X