Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Λίμνη μετατρέπει σε πέτρα ότι την αγγίζει! [εικόνες]
Λίμνη μετατρέπει σε πέτρα ότι την αγγίζει! [εικόνες] thumbnail

Λίμνη μετατρέπει σε πέτρα ότι την αγγίζει! [εικόνες]

Η λίμνη Νάτρον στην Τανζανία, κοντά στα σύνορα με την Κένυα, μοιάζει με επίγειο παράδεισο ωστόσο έχει ένα κρυφό μυστικό… σκοτώνει ο,τιδήποτε την πλησιάζει.


Με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 60 βαθμούς Κελσίου και υψηλή αλκαλικότητα (pH 10.5) η λίμνη φιλοξενεί μόνο ένα είδος ψαριού (Alcolapia latilabris) και κυανοβακτήρια, έναν τύπο μπλε-πράσινων φυκιών.


Επιπλέον, η λίμνη έχει εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις νάτρον, ενός ορυκτού που αποτελείται από χλωριούχο νάτριο και θειικό νάτριο, το οποίο εκτιμάται ότι προέρχεται από ηφαιστειακή στάχτη και μετατρέπει σε πέτρα τα ζώα που πεθαίνουν στα νερά της.


Όταν το νερό εξατμίζεται, στη λίμνη σχηματίζονται μικρά νησάκια από αλάτι, πάνω στα οποία ξεκουράζονται τα φλαμίνγκο με κίνδυνο της ζωής τους.


Μια θεωρία υποστηρίζει ότι τα ζώα ξεγελιούνται από την επιφάνεια της λίμνης που μοιάζει με γυαλί και παγιδεύονται στα νερά της με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σταδιακά σε απολιθώματα επειδή το νερό είναι τόσο βαρύ, που δεν μπορούν να ξεφύγουν.Λίμνη στην Τανζανία μετατρέπει σε πέτρα ότι βρεθεί στα νερά της [εικόνες]
Λίμνη στην Τανζανία μετατρέπει σε πέτρα ότι βρεθεί στα νερά της [εικόνες]
Λίμνη στην Τανζανία μετατρέπει σε πέτρα ότι βρεθεί στα νερά της [εικόνες]

Πηγή : www.newsbomb.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X