Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Σε ιστορικό χώρο θα μετατραπεί το γκαράζ του Στιβ Τζομπς
Σε ιστορικό χώρο θα μετατραπεί το γκαράζ του Στιβ Τζομπς thumbnail

Σε ιστορικό χώρο θα μετατραπεί το γκαράζ του Στιβ Τζομπς

Σε προστατευόμενο ιστορικό χώρο είναι πιθανό να κηρυχθεί το πατρικό σπίτι του Στιβ Τζομπς όπου κατασκευάστηκε ο πρώτος υπολογιστής Apple στη Καλιφόρνια. Το τοπικό συμβούλιο της πόλης Λος Άλτος εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρυχθεί ιστορικό μνημείο η παλαιά κατοικία που βρίσκεται στον αριθμό 2066 της οδού Κριστ Ντράιβ.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, σε αυτό το σπίτι στο οποίο μετακόμισε ο Τζομπς όταν ήταν 7 ετών, κατασκευάστηκε ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής Apple 1 σε συνεργασία με τον Στιβ Βόζνιακ.
Το 1976, ο Τζομπς κατάφερε να πουλήσει σε ένα τοπικό κατάστημα με κομπιούτερ 50 υπολογιστές που είχαν φτιάξει με τον Βόζνιακ: το μοντέλο ονομάστηκε «Apple I» διότι το μήλο ήταν το αγαπημένο φρούτο του Τζομπς, αλλά παράλληλα συμβόλιζε και την επιστήμη, αφού υποτίθεται ότι οδήγησε τον Ισαάκ Νεύτωνα να διατυπώσει το νόμο της βαρύτητας.
Το 1977 παρουσιάστηκε σε έκθεση στην Καλιφόρνια ο «Apple II» (ο πρώτος μαζικά επιτυχημένος «προσωπικός» υπολογιστής) και λίγο μετά ίδρυσε, μαζί με τον Βόζνιακ, την εταιρεία «Apple Computer».

Η αξία του σπιτιού ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο δολάρια αλλά δεν διατίθεται προς πώληση, αφού το τοπικό συβούλιο χαρακτηρίζει το κτίριο ως χώρο καινοτομίας.

Πηγή:www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X