Σπιτική πραλίνα φουντουκιού!

<p><span>Εντάξει πρέπει να τρώμε υγιεινά. Αλλά και κάποιες μικρές διατροφικές «σκανταλιές» δίνουν πού και πού το κάτι διαφορετικό στη διατροφή μας, αρκεί να μην είναι ο κανόνας. Αν λοιπόν ακόμη θυμάστε την αγαπημένη σας μερέντα, φτιάξτε τη μόνοι σας, με υλικά που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε.</span></p>
<p><strong>Υλικά:</strong><br /><span>100γρ. κουβερτούρα</span><br /><span>1 κουτί ζαχαρούχο γάλα χαμηλών λιπαρών</span><br /><span>1 ½ φλιτζάνι φουντούκια ψημένα για λίγο στο φούρνο και αλεσμένα σα σκόνη</span><br /><span>Περίπου 8 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο</span><br /><span>6 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη</span><br /><br /><strong>Εκτέλεση:</strong><br /><span>Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.</span><br /><span>Ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιογενές το μίγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.</span><br /><span>Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει αρκετά, το βάζουμε σε γυάλινα βάζα και στη συνέχεια στο ψυγείο μέχρι να την καταναλώσουμε.</span></p>

Σχετικά άρθρα