Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Σχέσεις: Ποιες γυναίκες αρέσουν στους νάρκισσους;
Σχέσεις: Ποιες γυναίκες αρέσουν στους νάρκισσους;  thumbnail

Σχέσεις: Ποιες γυναίκες αρέσουν στους νάρκισσους;

Οι άνδρες που έχουν υψηλά επίπεδα ναρκισσισμού και υπερβολικά θετική αυτοεικόνα  είναι πιο εύκολο να προσελκύσουν μια πιθανή σύντροφο , σύμφωνα με μια νέα γερμανική μελέτη. Ποιες γυναίκες όμως τους ελκύουν; Kαι πώς είναι μια σχέση με έναν νάρκισσο; 


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Π. Δρέττας, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Δ/ντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Η ερευνητική ομάδα μέτρησε τα επίπεδα ναρκισσισμού σε 61 άνδρες με μέση ηλικία τα 25 έτη. Οι ερευνητές διευκρινίζουν μάλιστα ότι επικεντρώθηκαν στο ναρκισσισμό ως χαρακτηριστικό προσωπικότητας και όχι ως διαταραχή. Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουν κάποιο επίπεδο ναρκισσισμού, άλλοι υψηλότερο κι άλλοι χαμηλότερο.


Στη συνέχεια ζητήθηκε στους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν γυναίκες τις οποίες δε γνώριζαν στο δρόμο και να αποσπάσουν πληροφορίες σχετικά με έναν τρόπο επικοινωνίας μαζί τους, όπως είναι ο αριθμός τηλεφώνου, το email,ή οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Τη διαδικασία της προσέγγισης την παρατηρούσαν βοηθοί των ερευνητών , την ύπαρξη των οποίων οι άνδρες γνώριζαν. Το ερώτημα των ερευνητών ήταν, εάν οι άνδρες που συγκεντρώνουν μεγαλύτερη βαθμολογία στην κλίμακα του ναρκισσισμού είναι πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες.


Κατά μέσο όρο οι άνδρες πλησίασαν περίπου 23 γυναίκες. Οι ερευνητές επίσης έλεγξαν το ενδεχόμενο οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα ναρκισσιμού να είναι πιο επιλεκτικοί αναφορικά με το ποιες γυναίκες θα προσεγγίσουν , αλλά δε βρέθηκε σημαντική διαφορά. Μπορεί όσοι είχαν μεγαλύτερη βαθμολογία στην κλίμακα του ναρκισσισμού να μην ήταν περισσότερο επιλεκτικοί, ήταν όμως πιο πιθανό να πάρουν τις πληροφορίες που ζητούσαν.


Οι ερευνητές μάλιστα διευκρινίζουν ότι η επιτυχία τους δεν οφείλεται στην υψηλή αυτοεκτίμηση τους άλλα καθαρά στο ναρκισσισμό. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι η φυσική ελκυστικότητα  και η κοινωνική τόλμη των ανδρών με υψηλό ναρκισσισμό ήταν τα δύο χαρακτηριστικά που είναι πιο πιθανό να προσελκύουν περισσότερο τις γυναίκες. Μια από τις αδυναμίες της μελέτης βέβαια, είναι πως δεν έχει έχει εξετάσει  τη σχέση αιτίου αιτιατού ανάμεσα στη φυσική ελκυστικότητα και το ναρκισσισμό. Είναι πολύ πιθανό όμως, η φυσική ελκυστικότητα να είναι αποτελεί μερικώς αιτία του ναρκισσισμού.


Η μελέτη παράλληλα επιβεβαιώνει  και αυτό που οι ειδικοί υπέθεταν εδώ και καιρό. Οι άνδρες με υψηλό ναρκισσισμό είναι πολύ καλοί στο ξεκίνημα μιας σχέσης.  Αυτό συμβαίνει για δίνουν την πρώτη εντύπωση ενός γοητευτικού , ελκυστικού άνδρα με αυτοπεποίθηση. Φαίνεται όμως, ότι τα προβλήματα ξεκινούν αργότερα από τη στιγμή που οι άνδρες αυτοί ενδιαφέρονται πολύ για τον εαυτό τους και δεν έχουν τα χαρακτηριστικά του ρομαντικού συντρόφου που θα αφοσιωθεί σε μια σχέση μεγάλης διάρκειας.


Οι ειδικοί λοιπόν επισημαίνουν ότι οι άνδρες με υψηλά επίπεδα ναρκισσισμού προσελκύουν τις γυναίκες ακριβώς επειδή ο ναρκισσισμός προσδίδει ένα δυναμικό προφίλ με αυτοπεποίθηση , το οποίο ταιριάζει με τα στερεοτυπικά άρρενα χαρακτηριστικά. Η έλλειψη ενσυναίσθησης, όμως, καθώς και η αδυναμία των ανδρών αυτών να συνεκτιμήσουν την άποψη του άλλου, δυσκολεύουν τη σύναψη ρομαντικών μακροχρόνιων σχέσεων.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X