Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / To Ίδρυμα Νιάρχου κάνει δωρεά μαμούθ για τη καταπολέμηση της ανεργίας
To Ίδρυμα Νιάρχου κάνει δωρεά μαμούθ για τη καταπολέμηση της ανεργίας  thumbnail

To Ίδρυμα Νιάρχου κάνει δωρεά μαμούθ για τη καταπολέμηση της ανεργίας

Μετά την παρέμβαση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρεμβαίνει με νέα δωρεά μαμούθ που στόχο έχει να περιορίσει την ανεργία των νέων που μαστίζει τη χώρα μας και την αποστερεί από λαμπρούς νέους επιστήμονες που επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία. Την ανακοίνωση έκανε χθες στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος του του Δ.Σ. του  Ιδρύματος, Ανδρέας Δρακόπουλος παρουσία του Μπιλ Κλιντον και του Αντώνη Σαμαρά.


Ενώ ήδη τρέχει το πρόγραμμα ανακούφισης από την οικονομική κρίση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε χθες το βράδυ που θα διαθέσει άλλα 100 εκατομμύρια ευρώ με στόχο να ενισχύσει την απασχόληση των νέων (18 ως 35 ετών) στην Ελλάδα. Oπως δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος: «Η κατάσταση είναι δυσχερής. Όπως έχουν επισημάνει επανειλημμένως οι οικονομολόγοι της αγοράς εργασίας, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα, η ανεργία σε νεαρή ηλικία συνεχίζει να επηρεάζει τους ανθρώπους καθ’ όλη, σχεδόν, τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους. Πρέπει να συμβάλουμε στην επανεκκίνηση των νέων και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες τώρα, πριν χαθεί μία ή και περισσότερες γενιές».


Με τη νέα του προσφορά το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος οργανώνει ένα νέο κύμα βοήθειας προς την Ελλάδα, που δεν αφορά πλέον μόνο στην ανακούφιση από τα δεινά, αλλά και στην πρόληψη και κυρίως στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης. Προκειμένου να εφαρμοσθεί σωστά το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και για να αποκτηθεί το απαραίτητο «know how» -που βέβαια δεν υπάρχει στην Ελλάδα- θα διοργανωθεί στις αρχές του 2014 ένα συνέδριο στην Νέα Υόρκη για την αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων προς αυτή την κατεύθυνση.Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος ειδικοί από κάθε κλάδο, μη κυβερνητικές οργανώσεις, δημόσιοι φορείς, προσωπικότητες, από ολόκληρο τον κόσμο και βέβαια την Ελλάδα. Θα πρόκειται για ένα μεγάλο εργαστήρι, ένα ιδιότυπο think tank της ελπίδας και της δημιουργίας απ' όπου θα προκύψουν και οι άξονες για την εφαρμογή του προγράμματος. Ετσι, οι νέοι δεν θα ονειρεύονται την έξοδό τους σε άλλες χώρες για να βρουν αξιοπρεπή απασχόληση, αλλά θα μπορέσει η ίδια η Ελλάδα να γίνει μια νέα Γη των Ευκαιριών για τα παιδιά της.


Αξίζει να σημειωθεί πως σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του εργοταξίου που θα στεγάσει το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο σε σχέδια Renzo Piano και με δωρεά 566 εκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X