Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ντοκουμέντο: Aυτό είναι το "πιστεύω" της ΧΑ
Ντοκουμέντο: Aυτό είναι το "πιστεύω" της ΧΑ thumbnail

Ντοκουμέντο: Aυτό είναι το "πιστεύω" της ΧΑ

Λίγα εικοσιτετράωρα από την προφυλάκιση του «αρχηγού» Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων στελεχών του νεοναζιστικού κόμματος, ο «Τύπος της Κυριακής» δημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα του φυλλαδίου. Σε δεκαέξι σελίδες περιγράφονται βήμα βήμα οι τακτικές της Χρυσής Αυγής – τις οποίες είχαν μελετήσει τα μέλη της από τα σπάργανά της – για να βγει από το περιθώριο και ν’ αναπτύξει «δράσεις» στην ελληνική κοινωνία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο συντάκτης κάνει λόγο για «ιερές δομές» και «συντρόφους» που θα πρέπει να προστατευτούν: «Όλοι είμαστε φορείς του αγώνα και ο αγώνας δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς μαχητές πιστούς, ακούραστους και σκληρούς». Για τη Χρυσή Αυγή ο «αγώνας» μεταφράζεται ως… απάντηση «στον εχθρό προξενώντας του ανάλογες ή και σημαντικότερες βλάβες».

Βασικά κριτήρια για την επιλογή των «μαχητών» είναι το «υψηλό ηθικό» και η «πειθαρχία». Αυτά είναι, άλλωστε, και τα «προσόντα» με τα οποία οι νοσταλγοί του Χίτλερ στρατολογούν μέλη στα τάγματα εφόδου: «Η πεποίθησή μας στην τελική νίκη πρέπει να είναι χαλύβδινη και η συνειδητή συλλογική υπακοή μας στις προσταγές της πίστης μας, που είναι η πειθαρχία, πρέπει να είναι ασάλευτη. Ανάμεσά μας δεν χωρούν ηττοπαθείς και απείθαρχοι». 

«Στόχος» για την επέκταση του νεοναζιστικού δικτύου ήταν και είναι οι «ευάλωτες» περιοχές, αυτές δηλαδή που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας, ανεργίας και εγκληματικότητας. «Οφείλουμε να μαχόμαστε σε περιοχές και χώρους και ομάδες που ο εχθρός δεν φτάνει από αδιαφορία, λάθος εκτίμηση ή αδυναμία. Έτσι γινόμαστε εμείς οι πιο δυνατοί (…) Ο πατριωτισμός είναι το στερνό κίνητρο που μπορεί να ερεθίσει το αισθητήριο του λαού πιο πέρα από το ατομικό και ιδιοτελές συμφέρον, γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται κατά κόρον παράλληλα με όλες τις θέσεις μας (…) Πρέπει να βολιδοσκοπούμε τις πολιτικές καταστάσεις που επηρεάζουν μεγάλές λαϊκές μάζες που ψάχνουν για λύσεις».

Στο στόχαστρο

Όπως προκύπτει από τις αναφορές, σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», όποιος διαφωνεί και αντιδρά με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, αυτομάτως βρίσκεται στο στόχαστρο: «Όταν αρνηθεί να δεχθεί τα ολοφάνερα νοσήματα της εθνικοσοσιαλιστικής αλήθειας, δεν πρέπει να υπάρχει γι’ αυτόν οίκτος, σεβασμός ούτε περιφρόνηση. Γι’ αυτό η προπαγάνδα μας είναι πέρα από την πατριωτική της λαμπρότητα, παράλληλα μια απόλυτη ανθρωπιστική πράξη (…) Σήμερα όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι μαζί μας τυπικά. Αύριο όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας ουσιαστικά και θα πληρώσει κακοπιστία του με το ίδιο και χειρότερο τίμημα (…) Δεν πρέπει να λησμονούμε κανένα χτύπημα, καμία ύβρη, καμία προσβολή. Μα, παράλληλα, είναι καθήκον μας να ξέρουμε πότε και πώς θα το ανταποδώσουμε καίρια και ουσιαστικά».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ για να δείτε αποσπάσματα από το 16σέλιδο εγχειρίδιο
Πηγή: www.real.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X