Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αποκαλυπτικές καταθέσεις νέων μαρτύρων για την ΧΑ
Αποκαλυπτικές καταθέσεις νέων μαρτύρων για την ΧΑ  thumbnail

Αποκαλυπτικές καταθέσεις νέων μαρτύρων για την ΧΑ


Αποκαλυπτικές ήταν οι καταθέσεις των νέων μαρτύρων που έδωσαν στοιχεία σε ανακριτές και εισαγγελείς, υπό άκρα μυστικότητα, για τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής, αλλά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Από τις ομολογίες των μαρτύρων που στη δικογραφία αναφέρονται ως "Μάρτυρας Γ" και "Μάρτυρας Δ" αντλούνται για δύο βουλευτές που δεν είναι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε "εγκληματική οργάνωση", στοιχεία εμπλοκής, τα οποία θα αξιολογηθούν από τους ανακριτές της υπόθεσης. 

Εντολή θανάτου για τον Παύλο Φύσσα

Ο "μάρτυρας Γ", που κατέθεσε ότι ανήκε στο "σκληρό πυρήνα της οργάνωσης καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις", φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν "αποφασισμένη" και με έγκριση του αρχηγού του κόμματος.

"Ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά", είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: "Υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον “φάνε”. Αυτό ήταν εν γνώσει του Κασιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου".

Στρατιωτική εκπαίδευση, τάγματα εφόδου και οπλισμός

Με βάση την κατάθεση του μάρτυρα, μπήκε στο "πρόγραμμα Κένταυρος" της Χρυσής Αυγής από το 2006 και εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές του κατονομαζόμενου μη κατηγορούμενου βουλευτή που ήταν επικεφαλής της εκπαίδευσης, ενώ μετά την απόλυσή του από τις ένοπλες δυνάμεις το 2010, όπως λέει, "μπήκα στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, τον οποίο αποτελούσαν 300-400 άτομα".

Ο "μάρτυρας Γ" φέρεται να χαρακτηρίζει "Λοχαγό" και τελικό κριτή των "δοκιμασιών" τον εν λόγω βουλευτή καθώς "η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί στρατιωτικούς βαθμούς στην ιεραρχία…" ενώ κατονομάζει ως "εκπαιδευτή", μεταξύ άλλων, και τον προφυλακισμένο "πυρηνάρχη" της Τ.Ο. Νίκαιας Γιώργο Πατέλη. Οι "δοκιμασίες", δηλαδή η εκπαίδευση, γινόταν, όπως υποστηρίζει, σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι, ενώ η οργάνωση διατηρούσε σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο οπλισμό όπως κοντάρια και ασπίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο "μάρτυρας Γ" αναφέρθηκε, ενώπιον του ανακριτή, στην τακτική που εφάρμοζαν τα "Τάγματα" για την οποία είπε ότι έμοιαζε με εκείνη των ΜΑΤ: "Στις πρώτες σειρές της διμοιρίας ήταν οι “Κέρβεροι”, οι οποίοι ήταν για την άμυνα. Περίμεναν πάντα την επίθεση των αντιπάλων. Μόλις αυτή γινόταν έβγαιναν από τις πίσω σειρές οι “Πύργοι”".

"Υπαρχηγός Α' ο Κασιδιάρης"

Κατά τα λεγόμενά του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, όλοι οι βουλευτές του Νομού Αττικής γνώριζαν τι συμβαίνει αφού, όπως είπε, "οι βουλευτές ήταν υπεύθυνοι για τους πυρήνες και τα τάγματα εφόδου" και πρόσθεσε: "Ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος με τον κατονομαζόμενο βουλευτή τη Β 'Αθήνας. Ο Παναγιώταρος είχε και τα Νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασιδιάρη".

Οι ρόλοι ενός εκάστου βουλευτή, κατά τον μάρτυρα, είχαν ως εξής: Ο κατονομαζόμενος βουλευτής ήταν εκπαιδευτής, ο Κασιδιάρης έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες, ενώ ο Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε ρούχα και γκλομπς. Ο Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με τον μάρτυρα, μεταξύ των μελών αποκαλούνταν "Ταξίαρχος".

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του μάρτυρα, από το 2009 και μετά που έγινε το συνέδριο της Χρυσής Αυγής αρχηγός της ήταν ο Μιχαλολιάκος, α΄υπαρχηγός ο Κασιδιάρης, και β΄υπαρχηγός ο Παναγιώταρος.

Μάλιστα στην κατάθεση του φέρεται να υποστήριξε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι είχε δοθεί εντολή από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο "να “καθαρίσουν”, όπου βρουν, δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής" εκ των οποίων ο ένας "ήταν παλιός “λοχαγός” της οργάνωσης".

Η εμπλοκή του δεύτερου βουλευτή 

Ο "μάρτυρας Δ" ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία έως τον Ιούνιο του 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε "λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου". Για τις επιθέσεις αυτές ο μάρτυρας φέρεται να είπε πως δεν γνωρίζει αν έγιναν με ειδική εντολή σε κάθε περιστατικό αλλά όπως ανέφερε "υπήρχε γενική κατεύθυνση να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες". 

Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο δεύτερος κατονομαζόμενος βουλευτής είναι σε γνώση κάθε περιστατικού. Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι ο εν λόγω βουλευτής "έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα" και ότι "σ' ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές, υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα".

Ο "μάρτυρας Δ" φέρεται, επίσης, να αναφέρθηκε σε επίθεση που έγινε, το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου σε βάρος μεταναστών, περιστατικό που έγινε ενώπιον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ "οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν".

Έρευνες σε σπίτια – Τι βρήκαν οι Αρχές

Νέα ευρήματα για τον πρώην φρουρό του Γερμενή

Ντοκουμέντο για τη μυστική ιεραρχία της Χρυσής Αυγής

Νέες μαρτυρίες σοκ – Κεντρική εντολή η δολοφονία Φύσσα


Πηγή: www.real.gr


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X