Πώς να φτιάξετε γεμιστά donuts!

<p><span style="font-size: small;"><strong>Τι θα χρειαστείτε:</strong></span><br /><span style="font-size: small;">500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: small;">40 γρ. μαγιά νωπή ή 1 &amp; 1/2 μαγιά ξηρή</span><br /><span style="font-size: small;">40 γρ. ζάχαρη<span class="text_exposed_show"><br />250 ml γάλα (χλιαρό)<br />2 κ.σ. σπορέλαιο<br />2 μέτρια αβγά (ελαφρά χτυπημένα)<br />1/4 κ.γ. αλάτι<br />Μαρμελάδα της αρεσκείας μας</span></span></p>
<p><span class="text_exposed_show" style="font-size: small;"><br /><strong>Τι θα κάνετε:</strong><br />Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ρίχνετε τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα (όχι καυτό), το σπορέλαιο, το αλάτι και τα αβγά και τα ζυμώνετε. Πρέπει να έχετε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.<br />Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει, να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κατόπιν την ανοίγετε με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και κόβετε κύκλους διαμέτρου 8-10 εκ. με ένα κουπ πατ. Αλείφετε γύρω-γύρω τον κάθε κύκλο με νερό. Βάζετε στους μισούς κύκλους, στο κέντρο τους, από 1 κ.γ. μαρμελάδα και κλείνετε από πάνω με τους υπόλοιπους κύκλους. Πατάτε με τα δάχτυλα γύρω-γύρω για να κολλήσουν μεταξύ τους καλά. Τα αφήνετε να φουσκώσουν για 10'-15'. Τα τηγανίζετε σε άφθονο, καυτό λάδι. Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα. Τα πασπαλίζετε με άχνη, αμέσως μόλις τα βγάλετε από το τηγάνι.</span></p>

Σχετικά άρθρα