Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Ερωτικό δίλημμα: Ποιον από τους δυο άνδρες να διαλέξω;
Ερωτικό δίλημμα: Ποιον από τους δυο άνδρες να διαλέξω;  thumbnail

Ερωτικό δίλημμα: Ποιον από τους δυο άνδρες να διαλέξω;

Αναγνώστης μας ζητά τη βοήθεια των ειδικών μας.


Είμαι 44 χρoνών χωρισμένη 7χρόνια με ένα γιό 13-14  που ζει με τον πατέρα του. Έχω μια σχέση τώρα και 2 χρόνια με έναν άνδρα χωρισμένο με 3 μεγάλα παιδιά αφοσιωμένο κυριολεκτικά σε μένα. Κι εγώ νιώθω πράγματα γι αυτόν και του λέω πως τον αγαπώ. Όμως έχουμε μεγάλη διαφορά ηλικίας 22 χρονών και παρόλο που δεν φαίνεται οι γονείς μου είναι κάθετοι για γάμο με αυτόν τον άνθρωπο που πραγματικά ένιωσα έζησα έντονες ευτυχισμένες στιγμές μαζί του. Συνήθειες ερωτικά τα θέλω μας ταιριάζουν απόλυτα. Τελευταία έχω επιτρέψει σ έναν γιατρό νεότεροτου και οικονομικά καλύτερα να με φλερτάρει αλλά δεν έχω προχωρήσει. Νιιώθω να είμαι χαμένη να μήν ξέρω τι να κάνω. Σκοπός μου είναι ο γάμος και η μόνιμη συμβίωση. Να ακούσω τους γονείς μου και να προχωρήσω με τον γιατρό η να μείνω σε κάτι που ξέρω και με γεμίζει σαν γυναίκα έστω με λιγότερο χρήμα; Βοήθεια.


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στον συνεργάτη μας, ψυχολόγο κύριο Θεοφάνη Καραγιάννη.  


Καλησπέρα,


Μου ζητάτε να σας απαντήσω αν πρέπει να επιλέξετε ως σύντροφο ζωής κάποιον με τον οποίο οι συνήθειες, ο ερωτικός τομέας και τα θέλω σας ταιριάζουν απόλυτα ή κάποιον που είναι νεότερος, γιατρός και με λιγότερο χρήμα και τον οποίο οι γονείς σας εγκρίνουν.


Σας απαντώ: Υποθέτω πως με κανέναν από τους δύο δεν θα είστε ευτυχισμένη. Γιατί;


Κατ'αρχάς νομίζω ότι ξεκινάτε από λάθος αφετηρία. Λέτε πως σκοπός σας είναι ο γάμος και η μόνιμη συμβίωση. Αυτό το κάνατε ήδη και απέτυχε αφού χωρίσατε. Σκοπός σας θα έπρεπε να είναι το να γνωρίσετε έναν άνθρωπο που θα νιώσετε τόσο κοντά ώστε να αποφασίσετε με σχετική σιγουριά ότι θέλετε να ζήσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μαζί.


Αν επιλέξετε τον άνδρα που είστε τώρα μαζί, γιατί να μην επιλέξετε να φλερτάρετε και στο μέλλον με κάποιον άλλο που θα είναι "νεώτερος" και με "περισσότερο χρήμα";


Αν επιλέξετε τον γιατρό για να παντρευτείτε, θα επιλέξετε έναν άνδρα για γάμο χωρίς να έχετε περάσει την παραμικρή αληθινή στιγμή μαζί. Είναι η οικονομική του ευμάρεια αρκετή για να σας εξασφαλίσει ότι θα είναι καλός σύντροφος, ότι θα ταιριάζετε, ότι θα τον ερωτευτείτε;


Να μοιραστώ, κλείνοντας, μαζί σας δύο προβληματισμούς που προκύπτουν μετά απο το διάβασμα της ερώτησής σας.


Κατ'αρχάς, αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν μία γυναίκα και μητέρα 44 χρονών να σκέφτεται σοβαρά να επιλέξει σύντροφο ζωής κάποιον επειδή το επιθυμούν οι γονείς της.


Επίσης, αναρωτιέμαι πως οι γονείς της γίνεται να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή της από τον 13-14 χρονών γιο της.


Έτσι η τελική μου πρόταση είναι πως ίσως έχει έρθει η ώρα να αναρωτηθείτε εσείς πως θα σχεδιάσετε τη ζωή σας απο εδώ και πέρα και η οποία θα περιλαμβάνει το βάρος που προκύπτει από την ευθύνη των επιλογών σας. Αυτή η ζωή ίσως να περιστρεφόταν γύρω από το πώς θα μπορούσατε να σχετιστείτε πιο αυθεντικά και όχι σε επίπεδο επιφανειακό με τα σημαντικά άτομα της ζωής σας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X