Σοκολατοκόλαση: Ο απόλυτος πειρασμός!

<p><strong>Για να βουτήξουμε στη σοκολάτα θα χρειαστούμε: </strong></p>
<p><span>3 φλιτζάνια για αλεύρι Αλλατίνη </span><br /><span>2 φλιτζάνια ζάχαρη</span><span class="text_exposed_show"><br />1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι<br />1/3 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη<br />2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη<br />1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια <br />2 κουταλιές της σούπας ξύδι<br />3/4 φλιτζάνι φυτικό έλαιο<br />2 φλιτζάνια κρύο νερό</span></p>
<p><span class="text_exposed_show"><br /><strong>Οδηγίες:</strong></span></p>
<p><span class="text_exposed_show">Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.<br />Ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, σκόνη κακάο, τη βανίλια και το baking powder. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα υγρά συστατικά.<br />Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν .<br />Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος μας και ψήνουμε για 40 λεπτά.<br /><br />Μπορούμε να τα γλασάρουμε με γλάσο σοκολάτας. <br />Σε μπεν μαρι λιώνουμε , ανακατεύοντας τακτικά, 240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 150 γρ βούτυρο, μία κουταλιά της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Μόλις λιώσει η σοκολάτα απομακρύνουμε από τη φωτιά ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το κέικ μας!</span></p>

Σχετικά άρθρα